Antena 3 CNN Sport Tenis Kim Clijsters şi-a anunţat revenirea în tenis

Kim Clijsters şi-a anunţat revenirea în tenis

Kim Clijsters şi-a anunţat revenirea în tenis
26 Mar 2009   •   15:40

Fosta tenismană numărul unu în lume, Kim Clijsters, a anunţat că va reveni în tenis la aproape doi ani după ce s-a retras. Jucătoarea din Belgia, care a renunţat la tenis în mai 2007 pentru a se mărita şi a-şi întemeia o familie, a spus că intenţionează să revină în tenisul profesionist la începutul lunii august. "Vreau să joc la US Open şi la turneele de la Cincinnati şi Toronto", a spus tenismana, în vârstă de 25 de ani.

Clijsters a câştigat singurul ei Mare Şlem la US Open, în 2005, dar a mai fost finalistă în patru ocazii, a câştigat alte 34 de titluri şi a stat pe fotoliul de lider WTA timp de 19 săptămâni. Totuşi, o succesiune de accidentări au forţat-o să se retragă la vârsta de 23 de ani, după o înfrângere în turul doi al Cupei J&S în meciul cu Julia Vakulenko, la Varşovia, în mai 2007.

De atunci, ea s-a căsătorit cu jucătorul american de baschet Brian Lynch şi a dat naştere unei fetiţe, Jade Elie, în februarie 2008. Clijsters a dezvăluit că în prezent urmează un regim special de antrenament care să o readucă la forma fizică necesară pentru o revenire în tenisul internaţional.

În ciuda absenţei de 22 de luni din tenis, Ana Ivanovic, numărul şapte mondial, crede că Clijsters nu va avea mari probleme să se readapteze turneului feminin. "Este în continuare foarte tânără şi este capabilă să concureze, având un joc puternic, aşa cum se cere în ziua de azi", a declarat tenismana din Serbia pentru Radio 5 Live, informează BBC.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kim Clijsters
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close