Antena 3 CNN Sport Tenis Kim Clijsters, speriată de radiaţiile din Japonia: S-a retras de la turneul din Tokyo din septembrie

Kim Clijsters, speriată de radiaţiile din Japonia: S-a retras de la turneul din Tokyo din septembrie

Kim Clijsters, speriată de radiaţiile din Japonia: S-a retras de la turneul din Tokyo din septembrie
24 Mar 2011   •   15:02

Fostul lider mondial WTA, Kim Clijsters, a anunţat că nu va participa la Pan Pacific Open, turneu care se va desfăşura la Tokyo în luna septembrie, din cauza radiaţiilor din Japonia.

Mereu am simţit că există o legătură specială între mine şi Japonia. Am amintiri dintre cele mai plăcute din perioada în care am evoluat la dublu alături de Ai Sugiyama în această ţară. Le urez tuturor mult curaj şi multă putere şi abia aştept să revin în Tokyo atunci când va fi posibil”, a scris belgianca într-o scrisoare adresată organizatorilor turneului.

Sportiva de 27 de ani a urmărit cu atenţie evenimentele din Japonia şi şi-a exprimat îngrijorarea în acest sens pe contul său de Twitter. „Sunt foarte tristă când văd suferinţele prin care trece poporul japonez. mai întâi cutremurul, apoi tsunamiul, iar acum problemele legate de radiaţii”, a scris Clijsters pe 14 martie.

Alte două jucătoare importante, Caroline Wozniacki şi Maria Sharapova, au trimis scrisori de suport japonezilor prin intermediul organizatorilor turneului.

Am urmărit dezastrele care au lovit Japonia. Sunt foarte tristă pentru toate familiile afectate. Am văzut oraşe transformate în ruine şi mulţi oameni morţi. Am amintiri minunate din Japonia, mereu am jucat bine acolo”, a spus Wozniacki, care a câştigat titlul Open-ului japonez în 2008.

Maria Sharapova, care a obţinut prima sa victorie într-un turneu chiar la Tokyo în 2003, este de asemenea alături de Japonia: „Îmi pare atât de rău să văd şi să aud despre toate aceste dezastre care se petrec acolo în aceste zile”.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close