Antena 3 CNN Sport Tenis Marat Safin, fost lider ATP, a fost ales în Parlamentul Rusiei

Marat Safin, fost lider ATP, a fost ales în Parlamentul Rusiei

Marat Safin, fost lider ATP, a fost ales în Parlamentul Rusiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    09 Dec 2011   •   12:52

Fostul lider mondial Marat Safin a fost ales în Parlamentul Rusiei, urmând să reprezinte în Duma regiunea Nyzhny Novgorod ca reprezentant al partidului lui Vladimir Putin, Rusia Unită.

Jucătorul rus s-a retras din tenis în 2009, după o carieră de zece ani, în care şi-a trecut în palmares două titluri de Grand Slam, la US Open în 2000 şi la Australian Open în 2005, şi 15 în total.

Viaţa mea s-a schimbat în ultimii doi ani. Dintr-o dată, m-am trezit în situaţia de a lua decizii cu adevărat serioase. Puteam continua să fac reclame în stânga şi dreapta, pretinzând că sunt o celebritate, dar nu sunt eu aşa. M-am gândit câteva luni dacă să fac acest pas sau nu, dar acum sunt foarte sigur că asta este ceea ce vreau să fac”, a declarat Safin într-un interviu acordat înaintea alegerilor.

În următorii cinci ani, voi munci într-un birou, zi după zi, purtând un costim. Voi avea zile bune şi zile mai puţin bune, dar voi lupta la fel cum o făceam pe teren. Cu siguranţă, va fi complicat”, a mai spus fostul lider ATP.

Safin nu e primul sportiv rus care ajunge parlamentar. Înaintea sa, campioana olimpică la gimnastică Svetlana Khorkina, patinatorul Anton Sikharulidze şi fostul campion mondial al greilor profesionişti, Nikolai Valuev, au fost şi ei aleşi în Duma.

×
Subiecte în articol: ATP Rusia alegeri Vladimir Putin
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close