Antena 3 CNN Sport Tenis Marion Bartoli şi Sabine Lisicki vor juca finala feminină de la Wimbledon

Marion Bartoli şi Sabine Lisicki vor juca finala feminină de la Wimbledon

Marion Bartoli şi Sabine Lisicki vor juca finala feminină de la Wimbledon
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    04 Iul 2013   •   19:58

Marion Bartoli şi Sabine Lisicki se vor întâlni într-un ultim act inedit la Wimbledon, după ce au câştigat semifinalele disputate joi la All England Club.

Bartoli, cap de serie numărul 15, a avut nevoie de doar o oră şi două minute pentru a se impune cu 6-1, 6-2 în faţa belgiencei Kirsten Flipkens, a 20-a favorită la Londra.

Jucătoarea din Franţa, în vârstă de 28 de ani, se află la cea de-a doua finală la Wimbledon, în precedenta, disputată în 2007, fiind învinsă de Venus Williams.

În cazul în care va câştiga în ultimul act, Bartoli va deveni prima franţuzoaică învingătoare la Londra după Amelie Mauresmo, în 2006.

Adversara din finală a lui Bartoli va fi Sabine Lisicki (foto), cap de serie numărul 23, cea care a reuşit cea mai mare surpriză de la actuala ediţie, eliminând-o în optimi pe Serena Williams, deţinătoarea titlului.

Jucătoarea de 23 de ani din Germania a revenit senzaţional după ce a fost condusă în setul decisiv cu 3-0 şi s-a impus dramatic în faţa finalistei de anul trecut, poloneza Agnieszka Radwanska, a patra favorită, cu 6-4, 2-6, 9-7, după două ore şi 8 minute de joc.

Pentru Lisicki este prima finală din carieră într-un turneu de Grand Slam.

În concursul masculin de dublu, gemenii americani Bob şi Mike Bryan s-au calificat în ulrimul act, după ce au trecut în semifinale de perechea Bopanna/Edouard Roger-Vasselin (India/Franţa) cu 6-7, 6-4, 6-3, 5-7, 6-3.

Principalii favoriţi pe iarba londoneză, fraţii Bryan vor juca în finală împotriva câştigătorilor dintre Leander Paes/Radek Stepanek (India/Cehia) şi Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia).

×
Subiecte în articol: Wimbledon Londra turneu de grand slam
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close