Antena 3 CNN Sport Tenis "Miercurea neagră" de la Wimbledon: Federer şi Sharapova, eliminaţi într-o zi cu şapte abandonuri

"Miercurea neagră" de la Wimbledon: Federer şi Sharapova, eliminaţi într-o zi cu şapte abandonuri

"Miercurea neagră" de la Wimbledon: Federer şi Sharapova, eliminaţi într-o zi cu şapte abandonuri
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    27 Iun 2013   •   10:19

Roger Federer şi Maria Sharapova au părăsit prematur turneul de la Wimbledon, fiind învinşi de adversari aflaţi în afara primelor 100 de locuri în clasamentele mondiale, într-o zi în care s-au înregistrat şapte abandonuri din cauza accidentărilor.

Marea surpriză a zilei a produs-o Sergiy Stakhovsky, un jucător de 27 de ani din Ucraina, aflat pe locul 116 în lume, care a reuşit să-l elimine în turul doi pe actualul campion de la Londra, Roger Federer.

Stakhovsky a făcut indiscutabil cel mai bun meci al unei cariere în care a cucerit un singur titlu ATP, în 2010, la 's-Hertogenbosch, şi s-a impus după trei ore cu 6-7, 7-6, 7-5, 7-6.

Elveţianul nu mai pierduse în faţa unui adversar clasat în afara primelor 100 de locuri ATP din 2005, an în care francezul Richard Gasquet, locul 101 la acea vreme, îl învingea la Monte Carlo.

Înfrângerea suferită miercuri de Federer pune capăt unei serii fantastice de 36 de turnee consecutive de Grand Slam în care elveţianul a jucat cel puţin în sferturile de finală şi reprezintă cea mai rapidă eliminare a fostului lider mondial la Wimbledon din 2002, atunci când pierdea în primul tur în faţa lui Mario Ancic.

De şapte ori campion la Londra, Federer nu mai pierduse atât de devreme într-un Grand Slam din 2003, atunci când a fost eliminat în turul doi la Roland Garros.

Astfel, pentru prima oară în istorie, nici Roger Federer, nici Rafael Nadal, eliminat în primul tur de Steve Darcis, nu vor fi prezenţi în turul trei al unui turneu de Grand Slam la care au participat în acelaşi timp.

„Încă nu-mi vine să cred. Am jucat cel mai bun tenis pe care l-am jucat vreodată. Atunci când joci cu Roger Federer, e ca şi cum joci împotriva a două persoane. Joci împotriva omului, dar joci şi împotriva legendei care a câştigat de şapte ori aici”, a spus Stakhovsky, după cea mai importantă victorie a carierei.

Andy Murray ar putea fi marele câştigător în urma ieşirilor premature ale lui Federer şi Nadal. Britanicul, aflat pe aceeaşi jumătate de tablou cu cei doi, are practic cale liberă spre finală.

Campionul de anul trecut de la US Open s-a calificat deocamdată în turul trei, după ce a trecut fără mari probleme de Lu Yen-Hsun (Taiwan), scor 6-3, 6-3, 7-5.

Lucrurile nu au mers bine nici pentru rusoaica Maria Sharapova, eliminată de o jucătoare de pe locul 131 în clasamentul WTA, portugheza Michelle Larcher de Brito, care a câştigat în două seturi, scor 6-3, 6-4.

A treia favorită la Londra, Sharapova a avut nevoie de o pauză de 10 minute pentru a primi îngrijiri medicale, după ce a alunecat de mai multe ori în timpul meciului.

„Nu cred că am mai alunecat de trei ori într-un meci în întreaga mea carieră”, a spus rusoaica, lăsând de înţeles că există o problemă în privinţa suprafeţei de joc.

De altfel, Victoria Azarenka a fost nevoită să se retragă înaintea meciului din turul doi, în urma unei accidentări suferite la genunchi în runda inaugurală, tot din cauza faptului că a alunecat pe teren.

Nu a fost singurul abandon al zilei, mai multe meciuri de miercuri terminându-se mult mai repede, iar altele nici măcar n-au mai avut loc.

Belgianul Steve Darcis, învingătorul lui Rafael Nadal din primul tur, croatul Marin Cilic, americanul John Isner, cehul Radek Stepanek, francezul Jo-Wilfried Tsonga şi Yaroslava Shvedova din Kazhstan s-au retras de asemenea din cauza unor accidentări, majoritatea acuzând iarba foarte alunecoasă.

Prin intermediul unui comunicat oficial, directorul turneului, Richard Lewis, a precizat că „nu avem niciun motiv să credem că aceste accidentări s-au produs din cauza suprafeţei de joc”, adăugând că „mulţi jucători ne-au felicitat pentru starea foarte bună a terenurilor”.

Lewis a mai explicat că suprafeţele de joc de la All England Club au fost pregătite în acelaşi mod ca anii trecuţi, iar iarba este atât de umedă pe cât ar trebui să fie.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close