Monica Niculescu, în turul doi al probei de dublu de la US Open

01 Sep 2016   •   09:09
Monica Niculescu, în turul doi al probei de dublu de la US Open

Monica Niculescu şi americanca Vania King s-a calificat, miercuri, în runda a doua a probei feminine de dublu din cadrul turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după 6-2, 5-7, 7-5 cu americancele Ashley Weinhold/Caitlin Whoriskey. 

Niculescu şi King, favoritele numărul 10 ale probei, s-au impus la capătul unui meci disputat, care a durat două ore şi 22 de minute. 

Monica a jucat miercuri şi la simplu, trecând în turul al doilea de compatrioata sa Ana Bogdan cu 6-0, 6-1, după o oră şi 22 de minute. 

Niculescu are drept cel mai bun rezultat al său la dublu optimile de finală la US Open, în 2009 şi 2010. Anul acesta nu a trecut de primul tur la Australian Open şi la Wimbledon, iar la Roland Garros nu a participat la dublu. 

Monica (15 WTA la dublu) şi Vania (28 WTA la dublu), care au un titlu împreună anul acesta, la Shenzhen, şi-au asigurat un cec de 24.500 dolari şi 130 de puncte WTA, iar în turul secund vor juca împotriva gemenelor ucrainene Liudmila şi Nadia Kicenok, care au trecut cu 6-3, 6-2 de americancele Samantha Crawford şi Jessica Pegula. 

Joi vor juca în primul tur la dublu româncele Irina Begu şi Raluca Olaru, contra cuplului Jelena Ostapenko (Letonia)/Andrea Petkovic (Germania). 

Tot miercuri, în runda inaugurală perechea româno-sârbă Andreea Mitu/Aleksandra Krunic a fostîntrecută de cuplul Marina Erakovic (Noua Zeelandă)/Arantxa Parra Santonja (Spania) cu 2-6, 6-2, 6-0. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close