Antena 3 CNN Sport Tenis Murray şi Djokovici îşi dispută titlul Australian Open

Murray şi Djokovici îşi dispută titlul Australian Open

Murray şi Djokovici îşi dispută titlul Australian Open
Sursa foto: Foto: www.novakdjokovic.rs
28 Ian 2011   •   14:43

 Finala Australian Open se va disputa între sârbul Novak Djokovici, favoritul numărul 3, şi jucătorul britanic Andy Murray, al cincilea favorit. Cel din urmă l-a învins, în a doua semifinală, cu scorul de 4-6, 7-6 (2), 6-1, 7-6 (2), pe spaniolul David Ferrer, cap de serie numărul 7, informează Mediafax.
   
Partida de vineri dintre Ferrer şi Murray a durat trei ore şi 40 de minute. Aceasta a fost a treia victorie a britanicului în cele şase întâlniri disputate cu jucătorul spaniol.

În prima semifinală, Novak Djokovici a dispus de Roger Federer, în trei seturi - 7-6 (7/3), 7-5, 6-4 - care s-au întins pe durata a trei ore. Aceasta a fost cea de-a şaptea victorie a sârbului din cele 20 de întâlniri directe cu Federer.
   
Britanicul este pentru a doua oară consecutiv în finala Australian Open, după ce anul trecut a fost învins de elveţianul Roger Federer. Murray nu are în palmares niciun titlu de Grand Slam, dar a mai jucat o finală, în 2008, la US Open, de asemenea pierdută în faţa lui Federer.
   
Murray şi Djokovici s-au întâlnit până acum de şapte ori, sârbul câştigând patru partide, dar de fiecare dată când cei doi au evoluat în finala unui turneu, învingător a fost actualul număr 5 mondial (Miami - 2009 şi Cincinnati - 2008). De altfel, finala turneului Masters de la Miami din 2009 a consemnat ultima întâlnire Murray - Djokovici în circuitul profesionist masculin.
   
Djokovici  este pentru a doua oară în finala unui turneu de Grand Slam, după ce în 2008 a câştigat Australian Open, învingându-l pe francezul Jo-Wilfred Tsonga. Tot atunci a fost înregistrată ultima finală de Grand Slam în care nu a evoluat Rafael Nadal sau Roger Federer, jucătorii care au dominat tenisul mondial în ultimii ani.

×
Subiecte în articol: tenis Australian Open Andy Murray finala
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close