Antena 3 CNN Sport Tenis Nadal începe cu stil campania la Roland Garros. Safina, eliminată de o jucătoare de 39 de ani

Nadal începe cu stil campania la Roland Garros. Safina, eliminată de o jucătoare de 39 de ani

Nadal începe cu stil campania la Roland Garros. Safina, eliminată de o jucătoare de 39 de ani
Sursa foto: rafael nadal
26 Mai 2010   •   10:26

Spaniolul Rafael Nadal, cvadruplu campion la Roland Garros, s-a întors foarte sigur pe forţele propii la Paris, la un an după ce părăsea competiţia încă din cel de-al patrulea tur. Nadal a trecut în trei seturi de adolescentul francez Gianni Mina, posesor al unui wildcard, cu scorul de 6-2, 6-2, 6-2. Surpriza a venit în competiţia feminină, unde rusoaica Dinara Safina a fost eliminată de sportiva japoneză Kimiko Date Krumm, în vârstă de 39 de ani.
Nadal a obţinut, miercuri, cea de-a 32-a sa victorie la Paris, în 33 de meciuri disputate. Tânărul Mina, în vârstă de 18 ani, nu a putut în nici un moment să îi pună probleme numărului 2 mondial, iar Nadal şi-a asigurat în trei seturi o confruntare în turul II cu argentinianul Horacio Zeballo.
Andy Roddick, cel de-al şaselea favorit al turneului, a avut mult mai multe probleme în faţa finlandezului Jarkko Nieminen. Cinci seturi i-au trebuit americanlui să se califice mai departe, scorul final fiind 6-2, 4-6, 4-6, 7-6(4), 6-3. Problemele lui Roddick nu sunt deloc surprinzătoare, el simţindu-se în largul lui pe suprafeţele rapide. De altfel, cea mai bună performanţă a lui la Roland Garros este o prezenţă în turul al patrulea. Următorul adversar ar lui Roddick este slovenul Blaz Kavic.
Alte rezultate de miercuri:
Fernando Verdasco - Igor Kunitsyn 6-4, 6-2, 6-2
Sam Querrey - Robby Ginepri 6-4, 6-7, 4-6, 2-6
Grega Zemlja - Joan Monaco 7-6, 3-6, 7-5, 6-3
Teimuraz Gabashvili - Daniel Koellerer 6-2, 6-2, 6-1
Lleyton Hewitt - Jeremy Chardy 7-5, 6-0, 6-4
Safina, eliminată
În competiţia feminină a apărut şi prima mare surpriză. A noua favorită, fostul număr 1 mondial Dinara Safina a fost eliminată de veterana Date Krumm, din Japonia, cu scorul de 6-3, 4-6, 5-7. Rusoaica a câştigat primul set şi a părut capabilă să tranşeze partida în al doilea act, dar şi-a pierdut concentrarea şi a pierdut în cele din urmă, confirmând forma extrem de proastă prin care trece.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roland Garros Rafael Nadal Andy Roddick
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close