Antena 3 CNN Sport Tenis Nadal l-a învins pe Verdasco într-un meci de vis şi va juca o nouă finală de poveste cu Federer

Nadal l-a învins pe Verdasco într-un meci de vis şi va juca o nouă finală de poveste cu Federer

Nadal l-a învins pe Verdasco într-un meci de vis şi va juca o nouă finală de poveste cu Federer
30 Ian 2009   •   16:25

Duelul spaniolilor în semifinalele Australian Open s-a încheiat cu victoria tenismanului numărul unu în lume. Rafael Nadal a reuşit să îl învingă pe compatriotul Fernando Verdasco, cap de serie numărul 14, în cinci seturi, scor 6-7 (4-7), 6-4, 7-6 (7-2), 6-7 (1-7), 6-4, la capătul unui meci impresionant, şi a obţinut astfel calificarea în finală, unde va da piept cu Roger Federer.
A fost un meci în care nici o lovitură nu a părut imposibilă pentru cei doi jucători, care au depus un efort imens pe parcursul celor 5 ore şi 14 minute de joc, cel mai lung joc din istoria Australian Open. Verdasco a strălucit la serviciu şi a trăit la intensitate maximă partida, exteriorizându-se la fiecare punct câştigat, dar Rafael Nadal, vădit frustrat în anumite momente, a reuşit să salveze o sumedenie de mingi plasate de Verdasco, spre deliciul publicului.
Fernando Verdasco a greşit de mai multe ori de cât Nadal, dar a fost şi jucătorul care a riscat cel mai mult în această partidă. Din cauza riscului asumat a cedat setul doi înainte de tiebreak, dar a şi câştigat setul patru cu un neverosimil 7-1 la tiebreak.
Greşelile s-au dovedit a-i fi fatale în setul final când, la 5-4 pentru Nadal, şi 15-0, Verdasco a făcut o dublă-greşeală. Nadal a forţat şi a dus scorul la 0-40, oferindu-şi trei mingi de meci. Verdasco a salvat două, venind excelent la fileu după un serviciu puternic, însă la 30-40 a făcut din nou dublă-greşeală şi s-a văzut învins.
Rafael Nadal a îngenuncheat de bucurie, dar şi din cauza oboselii, nu înainte să sară peste fileu şi să îl îmbrăţişeze pe compatriotul său, care a părut un jucător cu totul schimbat de la ultima lor întâlnire. Nadal, în vârstă de 22 de ani, va juca acum împotriva lui Federer, duminică, pentru a 19-a oară şi pentru a şaptea oară într-o finală de Mare Şlem, spaniolul conducând cu 12-6 la general şi 4-2 în marile finale.
Totuşi, aceasta va fi pentru prima oară când cei doi se vor întâlni la Melbourne, într-o finală de Mare Şlem. Ultima oară când s-au întâlnit cei doi a fost la Wimbledon, anul trecut, când Nadal a câştigat o finală epică în cinci seturi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close