Antena 3 CNN Sport Tenis Naomi Osaka nu va vorbi cu presa la French Open pentru a-și proteja sănătatea mentală: ”Nu mă voi expune oamenilor care se îndoiesc de mine”

Naomi Osaka nu va vorbi cu presa la French Open pentru a-și proteja sănătatea mentală: ”Nu mă voi expune oamenilor care se îndoiesc de mine”

Naomi Osaka a anunțat că nu va oferi declarații jurnaliștilor la French Open anul acesta întrucât consideră că natura conferințelor de presă afectează sănătatea mentală a jucătorilor.

Naomi Osaka nu va vorbi cu presa la French Open pentru a-și proteja sănătatea mentală: ”Nu mă voi expune oamenilor care se îndoiesc de mine”
Sursa foto: Getty Images
de Adelina Miron    |    27 Mai 2021   •   11:33

„Scriu acest lucru pentru a spune că nu voi vorbi cu presa în timpul Roland Garros. Am simțit adesea că oamenii nu țin cont de sănătatea mentală a sportivilor și acest lucru se confirmă  ori de câte ori văd o conferință de presă sau particip la una. Adesea ni se adresează întrebări pe care le-am mai primit de multe ori sau care provoacă îndoieli în mintea noastră şi nu mă voi expune oamenilor care se îndoiesc de mine, a transmis sportiva pe Twitter.

Jucătoarea care se afla pe locul 2 în clasamentul mondial susţine că decizia nu este „nimic personal” la adresa turneului sau a jurnaliștilor și spera că turneele îşi vor reconsidera abordarea. Așteptările din partea jurnaliştilor ca jucătorii să vorbească după o înfrângere este echivalentă cu „lovirea unei persoane cu piciorul atunci când se află deja la pământ”, a adăugat Osaka.

Multe turnee de tenis obligă jucătorii să vorbească cu presa după fiecare meci sau să plătească o amendă în cazul în care refuză să facă acest lucru. Jucătorul american Christian Harrison a fost amendat cu 3.000 de dolari de către ATP după ce a refuzat să ofere un interviu pe teren la Delray Beach Open în ianuarie, pe fondul unei dispute privind purtarea măștii, transmite The Guardian.

Osaka speră ca „suma considerabilă” cu care va fi amendată să meargă către o organizație caritabilă de sănătate mentală.

×
Subiecte în articol: Naomi Osaka French Open
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close