Antena 3 CNN Sport Tenis Nicolas Kiefer abandonează şi Slovacia se califică în finala Cupei Hopman

Nicolas Kiefer abandonează şi Slovacia se califică în finala Cupei Hopman

Nicolas Kiefer abandonează şi Slovacia se califică în finala Cupei Hopman
08 Ian 2009   •   13:41

Slovacia s-a calificat, joi, în finala Cupei Hopman la tenis, eliminând Germania după abandonul acesteia în ultimul meci al Grupei A. Motivul retragerii Germaniei din joc se regăseşte, conform Mediafax, în accidentarea suferită la gleznă de Nicolas Kiefer.
Meciul feminin, dintre Dominika Cibulkova (Slovacia) şi Sabina Lisicki (Germania) a fost câştigat de prima, cu scorul de 7-6 (7/3), 6-4. Momentul decisiv s-a petrecut în meciul de simplu masculin dintre Dominik Hrbaty şi Nicolas Kiefer, în care germanul s-a accidentat la gleznă şi a fost nevoit să abandoneze la scorul de 3-1 pentru german în primul set. Acesta nu a putut să joace, în mod evident, nici în partida de dublu mix, Slovacia fiind declarată câştigătoare.
Cealaltă confruntare a grupei a pus faţă în faţă două echipe care nu mai aveau speranţe de calificare în finală. Echipa Statelor Unite a întâlnit, tot joi, reprezentanţii Australiei în trei meciuri. Câştigătoare a fost, în cele din urmă, America, datorită celor două victorii obţinute în comparaţie cu doar una pentru Australia. La feminin, australianca Casey Dellacqua a câştigat partida cu americanca Maghann Shaughnessy cu scorul de 6-3, 6-4, dar echipa Statelor Unite a revenit în ultimele meciuri. Astfel, James Blake l-a învins pe australianul Lleyton Hewitt cu 6-2, 6-2 şi, la dublu, cuplul american Shaughnessy/Blake a învins cu 6-3, 5-7, 10-6 perechea australiană.
Slovacia va întâlni în finală o echipă din grupa B, dar singura certitudine pe care o are în acest moment este aceea că nu se va lupta cu Taiwan-ul. Rusia, Franţa şi Italia au, toate, şanse de calificare în finala contra Slovaciei.
Foto: hopmancup.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Slovacia Germania
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close