Antena 3 CNN Sport Tenis Monica Niculescu și Horia Tecău merg mai departe în turneul de la New York

Monica Niculescu și Horia Tecău merg mai departe în turneul de la New York

Monica Niculescu și Horia Tecău merg mai departe în turneul de la New York
Sursa foto: Foto: Facebook / Monica Niculescu
03 Sep 2016   •   20:10

Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu şi americanca Vania King s-a calificat în optimile de finală ale probei feminine de dublu din cadrul turneului US Open, sâmbătă, la New York, după ce a dispus cu 6-3, 6-1 de gemenele ucrainene Liudmila şi Nadia Kicenok.

Niculescu şi King, favoritele numărul zece, au încheiat conturile într-o oră şi 19 minute.

Monica şi Vania, care au anul acesta un titlu împreună, la Shenzhen, şi-au asigurat un cec de 40.000 de dolari şi 240 de puncte WTA.

Adversarele din optimi vor fi rusoaicele Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina, favoritele numărul cinci.

Prin calificarea în turul trei la dublu, Niculescu şi-a egalat cea mai bună performanţă a sa la Flushing Meadows, reuşită în 2009 şi 2010.

Calificare și pentru Horia Tecău și Jean-Julien Rojer

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în optimile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului US Open, ultimul de Mare Şlem, sâmbătă, la New York, după ce a învins cuplul Mate Pavic (Croaţia)/Michael Venus (Noua Zeelandă), cu 6-2, 6-2.

Tecău şi Rojer, favoriţii numărul cinci ai probei, s-au impus în doar 56 de minute.

Adversarii au comis 8 duble greşeli şi 20 de erori neforţate, având doar 17 ''winners''. Învingătorii au avut trei duble greşeli, 9 erori neforţate şi 13 mingi direct câştigătoare. Pavic şi Venus nu au avut nicio minge de break.

Horia Tecău a ajuns anul trecut până în sferturi la Flushing Meadows, cea mai bună perfomanţă a sa, pe care a mai reuşit-o şi în 2011, alături de suedezul Robert Lindstedt.

Perechea româno-olandeză fusese întrecută de cuplul Mate Pavic/Michael Venus, cu 7-6 (4), 2-6, 10-8, anul trecut, în finala turneului de la Nisa.

Tecău şi Rojer şi-au asigurat 40.000 de dolari şi 180 de puncte ATP, urmând să joace în turul al treilea cu învingătorii din meciul care opune perechile Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia), cap de serie numărul zece, şi Robert Lindstedt (Suedia)/Aisam Al-Haq Qureshi (Pakistan).

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Monica Niculescu optimi New York US Open
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close