Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic a câştigat cea mai lungă semifinală din istoria Wimbledonului şi s-a calificat în ultimul act

Novak Djokovic a câştigat cea mai lungă semifinală din istoria Wimbledonului şi s-a calificat în ultimul act

Novak Djokovic a câştigat cea mai lungă semifinală din istoria Wimbledonului şi s-a calificat în ultimul act
de M.T.    |    05 Iul 2013   •   22:05

Novak Djokovic este primul finalist de la Wimbledon, după ce a câştigat un meci incredibil disputat împotriva argentinianului Juan Martin del Potro.

Liderul mondial a câştigat cea mai lungă semifinală masculină din istoria turneului londonez, 4 ore şi 44 de minute, în cinci seturi, scor 7-5, 4-6, 7-6, 6-7, 6-3, şi va juca în ultimul act împotriva învingătorului  din meciul Andy Murray-Jerzy Janowicz.

Del Potro nu a reuşit să repete victoria obţinută în faţa sârbului pe acelaşi teren anul trecut, în finala mică a Jocurilor Olimpice, deşi a salvat două mingi de meci în tie-breakul setului patru, forţând astfel un decisiv în care problemele sale de la genunchi au devenit tot mai evidente.

Astfel, argentinianul rămâne cu o singură finală de Grand Slam în carieră, cea câştigată la US Open în 2009, în faţa lui Roger Federer.

Djokovic, care a spus despre confruntarea cu del Potro că „a fost unul dintre cele mai bune meciuri la care am luat parte”, are şansa de a deveni pentru a doua oară campion la Londra, după succesul din 2011.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close