Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic a câştigat în premieră titlul la Wimbledon

Novak Djokovic a câştigat în premieră titlul la Wimbledon

Novak Djokovic a câştigat în premieră titlul la Wimbledon
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
03 Iul 2011   •   19:21

Am avut parte de câteva zile bune la birou”, a glumit Novak Djokovic după ce a reuşit să devină primul sârb care câştigă la Wimbledon. Jucătorul de 24 de ani a pus capăt domniei lui Rafael Nadal la All England Club şi s-a impus în finala de la Londra în patru seturi, 6-4, 6-1, 1-6, 6-3.

 
Djokovic a obţinut astfel cea de-a 50 victorie din 51 de meciuri jucate în 2011 şi l-a învins pentru a cincea oară în acest an pe Nadal. În aceste condiţii, nu este nicio surpriză că tenismanul sârb va prelua de luni prima poziţie în clasamentul ATP.
 
Pentru Djokovic este cel de-al treilea titlu de Grand Slam, după cele două victorii obţinute la Australian Open.
 
Finala de la Wimbledon a început, aşa cum era de aşteptat, sub semnul echilibrului. Cel care a greşit primul a fost Nadal, spaniolul pierzându-şi serviciul la 5-4 pentru Djokovic în primul set. Galvanizat de avantajul luat, sârbul s-a dezlănţuit în setul secund, pe care l-a câştigat cu 6-1.
 
Când toată lumea aştepta lovitura de graţie din partea lui Nole, Nadal a avut o răbufnire de orgoliu şi a câştigat cu 6-1 cel de-al treilea set. Djokovic a început tare în setul patru, cu un break, pe care însă ibericul l-a recuperat imediat. Dar, la scorul de 4-3 în favoarea sârbului, Rafa şi-a pierdut din nou serviciul.
 
Avea să se dovedească cel mai important moment al finalei, pentru că Djokovic a profitat de prima minge de meci de care a beneficiat în game-ul următor şi a câştigat setul cu 6-3. Împreună cu el, şi primul titlu la Wimbledon.
 
Pentru mine, este un vis să fiu din nou finalist aici. Wimbledon a reprezentat mereu un turneu special în ceea ce mă priveşte. Ştiu ce înseamnă să câştigi aici, aşa că îmi pot da seama exact ce simte Novak astăzi”, a declarat Nadal la sfârşitul meciului.
 
Este greu să explic în cuvinte ceea ce simt. Este, cu siguranţă, cea mai bună zi din viaţa mea. Acesta este turneul meu preferat şi mereu am visat să-l câştig. Când joci cu cineva precum Rafa Nadal, trebuie să joci cel mai bun tenis posibil. Cred că astăzi am jucat cel mai bun meci din cariera mea. Este mereu o plăcere să întâlneşti un mare campion şi sper să mai avem parte de meciuri aici”, a spus Djokovic, evident emoţionat după succesul pe care l-a obţinut.

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal Londra
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close