Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campionilor

Novak Djokovic a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campionilor

Novak Djokovic a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campionilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    26 Noi 2011   •   09:37

Liderul mondial Novak Djokovic a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, după ce a pierdut ultimul meci din grupa A în faţa compatriotului său Janko Tipsarevic.

 
Djokovic, care fusese învins şi de spaniolul David Ferrer în meciul anterior, a cedat după două ore şi 7 minute cu 6-3, 3-6, 3-6, şi i se alătură lui Rafael Nadal pe lista favoriţilor care părăsesc tunreul încă din faza grupelor.
 
Pentru Tipsarevic, care a evoluat la Londra doar datorită retragerii lui Andy Murray, accidentat, este cel mai important succes al carierei, deşi şansele sale de calificare erau practic inexistente.
 
Nu vreau să-mi subevaluez performanţa, dar pot spune fără teama de a greşi că acesta nu a fost Djokovic de la Wimbledon sau US Open. Totuşi, am reuşit să-l înving pe primul jucător al lumii, iar acest lucru nu mi-l poate lua nimeni”, a declarat Tipsarevic, care pierduse toate cele trei întâlniri anterioare cu Nole.
 
Mi-a lipsit prospeţimea, dorinţa de a învinge şi de a da totul. Însă a fost un an incredibil şi nimic nu poate ruina acest lucru. Îmi voi aminti mereu acest an ca cel mai bun al vieţii mele”, a spus Djokovic la finalul meciului.
 
Tomas Berdych l-a învins pe David Ferrer în cealaltă întâlnire din grupa A, scor 3-6, 7-5, 6-1, şi s-a callificat în semifnale de pe prima poziţie, urmând să se lupte pentru un loc în ultimul act cu francezul Jo-Wilfried Tsonga.
 
În cea de-a doua semifinală, Ferrer îl va întâlni pe Roger Federer, jucător împotriva căruia a cedat de fiecare dată în cele 11 meciuri precedente în care l-a avut ca adeversar.
 
Voi da totul! Nu l-am învins niciodată pe Roger, dar sper că acest lucru se va schimba sâmbătă”, a spus spaniolul de 29 de ani.
 
În turneul de dublu, indienii  Mahesh Bhupathi şi Leander Paes, învinşi de Horia Tecău şi Robert Lindstedt în primul meci de la Londra, au avut nevoie de numai 58 de minute pentru a trece de fraţii Bob şi Mike Bryan, scor 6-4, 6-2, obţinând astfel calificarea în semifinale de pe primul loc în grupa A.
 

×
Subiecte în articol: David Ferrer Turneul Campionilor Londra
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close