Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic, după ce l-a învins pe Federer: "Sunt extrem de mândru"

Novak Djokovic, după ce l-a învins pe Federer: "Sunt extrem de mândru"

Novak Djokovic, după ce l-a învins pe Federer: "Sunt extrem de mândru"
13 Iul 2015   •   12:24

"Sunt extrem de mândru, este o imensă ușurare. Este întotdeauna primul sentiment", a declarat duminică nr.1 mondial Novak Djokovic, după ce l-a învins pe Roger Federer (6-7, 6-4, 6-3) și și-a adjudecat al treilea titlu la Wimbledon și al nouălea de Mare Șlem.

"Am fost un pic nervos pentru că jucam finala de la Wimbledon în fața unuia dintre cei mai buni jucători din toate timpurile la acest turneu. În setul al doilea am fost frustrat pentru că nu mă simțeam capabil să mă impun. Știam că nu-mi pot permite asta în finala cu Roger pentru că putea fi ultima mea șansă din acel meci. Dar am revenit și am reușit să joc așa cum îmi doream. Mi-am dovedit că pot să o fac, pentru că eu sunt o persoană emotivă. Într-un astfel de meci trebuie să fii atent, trebuie să-ți păstrezi calmul. Liniștea și luciditatea sunt argumentele pentru victorie", a adăugat Djokovic, conform Agerpres.ro.

Djokovic a lăudat prestația adversarului, elvețianul Roger Federer, afirmând că el "a produs un super tenis pe toată durata turneului și a meritat să fie în finală. Eu știm că nivelul său nu va scădea și că mă va obliga să lupt pentru fiecare punct. Mi-am spus că pentru a ridica trofeul nu trebuie să piardă el, ci eu trebuie să câștig. Am avut acest lucru în minte. El a pus presiune pe mine tot timpul. Pe iarbă, el joacă repede și îmi ia aproape tot timpul de care am nevoie. Noi, jucătorii de fund de linie, suntem mai puțin talentați decât Roger. Dar eu încerc să învăț din toate experiențele, mai ales când nu se încheie cu o victorie. Nu mă simt bătrân (28 ani), mai am mulți ani în față, sper".

×
Subiecte în articol: Roger Federer
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close