Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic l-a învins pe Rafael Nadal şi a câştigat US Open

Novak Djokovic l-a învins pe Rafael Nadal şi a câştigat US Open

Novak Djokovic l-a învins pe Rafael Nadal şi a câştigat US Open
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    13 Sep 2011   •   10:29

Novak Djokovic şi-a confirmat statutul de cel mai bun jucător al lumii cu o victorie convingătoare în faţa lui Rafael Nadal, în finala US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului.

 
Jucătorul sârb s-a impus cu 6-2, 6-4, 6-7, 6-1 după un meci care a durat patru ore şi 10 minute, obţinând astfel cel de-al şaselea succes din tot atâtea întâlniri cu Rafael Nadal în 2011.
 
Djokovic a câştigat trei din cele patru turnee de Grand Slam în acest an, devenind doar al şaselea jucător din era open care reuşeşte o astfel de performanţă.
 
Este un sentiment incredibil. Am avut un an incredibil. De fiecare dată când joc împotriva lui Rafa este o mare provocare. A făcut un turneu excelent şi sper ca în anii următori să mai am parte de astfel de meciuri cu el”, a declarat liderul mondial, care a pierdut doar două din cele 66 de întâlniri din 2011.
 
Nu sunt invincibil. Cred că atitudinea pozitivă te ajută să rămâi în aceeaşi formă atunci când intri pe teren. Evident că îmi doresc şi alte titluri majore. Ar fi incredibil să fac Grand Slam-ul. Trebuie să câştig la Roland Garros, dar cred că e nevoie de timp pentru asta”, a mai spus Djokovic.
 
Sunt dezamăgit, dar Nole a făcut nişte lucruri incredibile, aşa că îl felicit şi pe el, şi pe cei care formează echipa lui. Ceea ce a realizat în acest an este probabil imposibil de repetat”, a declarat Nadal, care a ratat şansa de a cuceri cel de-al 11-lea titlu de Grand Slam al carierei.

 

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal US Open Flushing Meadows
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close