Antena 3 CNN Sport Tenis În ce condiţii poate participa Novak Djokovic la Roland Garros. Anunţ oficial din Franţa

În ce condiţii poate participa Novak Djokovic la Roland Garros. Anunţ oficial din Franţa

Novak Djokovic (34 de ani) riscă să rateze mai multe turnee de la Roland Garros, pentru că refuză în continuare să se vaccineze împotriva COVID-19.

În ce condiţii poate participa Novak Djokovic la Roland Garros. Anunţ oficial din Franţa
Sursa foto: Francois Nel/Getty Images
de Milena Niță    |    20 Feb 2022   •   19:56

Ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, a explicat în ce condiții jucătorul sârb ar putea fi prezent la un turneu de Grand Slam fără vaccin: dacă pandemia se sfârșește, potrivit eurosport.ro.

Cum ar putea participa Novak Djokovic la Roland Garros

"Este adevărat că, în Franța, de la începutul ieșirii din criză s-a promovat foarte mult vaccinarea și este ceea ce ne-a permis să ieșim din criza sanitară cât mai rapid. Pentru sportivi și pentru cluburile care au fost închise luni de zile a fost foarte important să trecem la pasul vaccinal.

Acum avem voie să mergem la antrenamente și concursuri numai dacă suntem vaccinați. Pentru noi este foarte important să dăm populației asigurări că oamenii pot reveni la sport datorită acestui vaccin și să protejăm sănătatea sportivilor de performanță care au nevoie să aibă grijă de corpul lor, de sănătatea fizică și mentală.

Facem tot posibilul pentru ca sportivii care sunt vaccinați să fie sănătoși și să poată participa la concursuri și sperăm că în curând n-o să mai fie nevoie de aceste măsuri. Dar dacă situația pandemică va mai dura, în mai, când va avea loc Roland Garros, o să rămânem pe poziția actuală", a declarat Roxana Mărăcineanu.

Turneul de la Roland Garros, programat în perioada 22 mai - 5 iunie

Turneul de la Roland Garros este programat în perioada 22 mai - 5 iunie.

După ce a fost expluzat din Australia, Novak Djokovic ar putea să rateze și următoarele două turnee de Grand Slam ale anului - Roland Garros și Wimbledon - din cauza convingerilor sale cu privire la pandemie.
 

×
Subiecte în articol: vaccin Roland Garros
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close