Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic a obținut scutire medicală pentru a juca la Australian Open

Novak Djokovic a obținut scutire medicală pentru a juca la Australian Open

Novak Djokovic își va apăra titlul de la Australian Open după ce a dezvăluit că a obținut o scutire medicală pentru turneu și că este în drum spre Melbourne.

Novak Djokovic a obținut scutire medicală pentru a juca la Australian Open
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    04 Ian 2022   •   17:50

Scutirea pune capăt săptămânilor de speculații cu privire la posibilitatea ca Djokovic să poată concura la turneul de deschidere de Grand Slam din 2022, deoarece a refuzat să-și dezvăluie statutul de vaccinare și și-a exprimat anterior îndoiala cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Toți participanții la Australian Open trebuie să fie să fie complet vaccinați, fie să solicite și să obțină o scutire medicală pentru a intra în Victoria fără a intra în carantină obligatorie de 14 zile.

"An Nou fericit tuturor! Vă doresc tuturor sănătate, iubire și fericire în fiecare moment prezent și să simțiți dragoste și respect față de toate ființele de pe această planetă minunată”, a scris Djokovic pe rețelele de socializare.

„Am petrecut timp de calitate cu cei dragi în pauză și astăzi mă îndrept Down Under cuscutire. Să mergem în 2022!!”

Anunțul lui Djokovic a adunat răspunsuri mixte de la unii dintre colegii săi: „Dacă eu nu aș fi vaccinat, nu aș primi o scutire”, a spus Jamie Murray la Cupa ATP. „Dar bravo lui pentru că reușit să vină în Australia și să concureze.”

Liam Broady, care este căpitanul Marii Britanii ATP Cup la Sydney, a spus: „Trebuie să aveți încredere că are un motiv întemeiat pentru scutirea medicală”.

La scurt timp după anunțul lui Djokovic, Australian Open a confirmat că a primit o scutire medicală și au lansat o declarație care a descris procesul. Două comisii de experți au fost însărcinate cu revizuirea dovezilor, cererile fiind finalizate de Comitetul Independent de Examinare a Excepțiilor Medicale, un grup de experți numiți de guvern.

Potrivit unui purtător de cuvânt al statului Victoria, informațiile personale ale solicitanților sunt redactate în cadrul procesului, potrivit The Guardian.

„Au fost stabilite protocoale echitabile și independente pentru evaluarea cererilor de scutire medicală, care ne vor permite să ne asigurăm că Australian Open 2022 este sigur și plăcut pentru toată lumea”, a declarat Craig Tiley, CEO-ul Tennis Australia.

Criteriile enumerate de Grupul Consultativ Tehnic Australian ca motive admisibile pentru o scutire medicală variază de la cei care suferă de afecțiuni medicale majore acute până la oricereacție adversă gravă atribuită unei doze anterioare de vaccin COVID-19.

Pentru cei care au fost recent testați pozitiv pentru COVID-19, vaccinarea poate fi, de asemenea, amânată până la șase luni de la infectare. Motivul scutirii lui Djokovic este neclar.

În timp ce cei mai mulți dintre jucătorii de top au sosit la Melbourne pentru a concura în prima săptămână de competiție, unii chiar au aterizat înainte de Crăciun, Djokovic a rămas la baza sa de antrenament din Marbella după ce s-a retras din Cupa ATP din această săptămână.

Prezența sa s-ar putea dovedi un moment decisiv în încercarea de a câștiga al 21-lea titlu major, ceea ce ar doborî recordul pe care îl împarte cu Rafael Nadal și Roger Federer.

În ciuda scutirilor medicale a lui Djokovic, nu toți jucătorii au reușit să facă călătoria la Melbourne.

Natalia Vikhlyantseva, o jucătoare rusă aflată pe locul 195, și-a anunțat retragerea de la Australian Open luna trecută, deoarece a fost vaccinată cu Sputnik V, care a fost dezvoltat în țara ei de origine, dar nu este recunoscut de guvernul australian.

×
Subiecte în articol: Australian Open vaccin COVID-19 scutire
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close