Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic şi-a asigurat deja prezenţa la Turneul Campionilor

Novak Djokovic şi-a asigurat deja prezenţa la Turneul Campionilor

Novak Djokovic şi-a asigurat deja prezenţa la Turneul Campionilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
17 Mai 2011   •   10:50

În urma victoriei obţinute în finala turneului de la Roma, Novak Djokovic a devenit primul tenisman care şi-a asigurat prezenţa la Turneul Campionilor, care va avea loc între 20 şi 27 noiembrie, la Londra. Doar Rafal Nadal, în 2009, a mai reuşit performanţa de a se califica la concursul care îi reuneşte pe primii opt jucători ai lumii înainte de Roland Garros.

Djokovic va participa pentru a cincea oară consecutiv la Turneul Campionilor, concurs pe care l-a câştigat în 2008, la Shanghai, şi unde anul trecut a ajuns până în semifinale, fiind învins de Roger Federer. Sârbul are un record incredibil în 2011, reuşind să adune 37 de victorii la rând şi impunându-se în toate cele şapte turnee la care a participat.

Totul a început în Cupa Davis. În toţi aceşti ani am continuat să învăţ, să muncesc mult şi să aştept ziua în care eforturile mele vor fi răsplătite. Am mai câştigat titluri importante şi înainte, dar niciodată nu am avut consistenţa şi abordarea corectă din punct de vedere psihic împotriva marilor jucători. Am pierdut mult în turneele de Grand Slam şi în Mastersuri, în special în faţa lui Rafa sau a lui Roger, pentru că nu aveam încredere în mine. Însă meciurile din Cupa Davis mi-au dat energie şi m-au făcut să nu mă mai gândesc că aş putea pierde. Acum, gândul meu este numai la victorii”, a explicat Djokovic secretul victoriilor sale din acest an.

×
Subiecte în articol: ATP Turneul Campionilor
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close