Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic şi Flavia Pennetta, campioni la Indian Wells

Novak Djokovic şi Flavia Pennetta, campioni la Indian Wells

Novak Djokovic şi Flavia Pennetta, campioni la Indian Wells
de M.T.    |    17 Mar 2014   •   10:11

Sârbul Novak Djokovic şi italianca Flavia Pennetta sunt campionii din 2014 ai turneului de la Indian Wells, după ce au reuşit să câştige finalele care aua avut loc duminică.

În turneul masculin, Djokovic, al doilea jucător al lumii, a câştigat dramatic în faţa elveţianului Roger Federer, pe care l-a învins în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 7-6.

Este primul titlu din 2014 pentru jucătorul sârb şi al treilea succes al carierei la Indian Wells, victoria din California venind într-un moment în care tot mai multă lume îşi punea întrebări în privinţa formei lui Djokovic, care traversează cel mai slab start de sezon din 2006.

Mai mult decât atât, fostul lider mondial fusese învins de Federer în urmă cu două săptămâni, în semifinalele de la Dubai, iar elveţianul nu pierduse niciun set la Indian Wells până în finală.

Cu toate acestea, Djokovic a reuşit să se impună după două ore şi 12 minute de joc, iar scorul meciurilor directe dintre cei doi a ajuns acum la 17-16 în favoarea lui Federer.

Chiar dacă a pierdut finala din California, Roger Federer va face un salt important în clasamentul ATP, urmând să ajungă de pe locul 8 pe locul 5.



În finala feminină, Flavia Pennetta a câştigat cu 6-2, 6-1 meciul cu poloneza Agnieszka Radwanska, a doua favorită a turneului, şi a obţinut cel mai important succes din carieră.

Italianca de 32 de ani va intra astfel în primele 20 de jucătoare ale lumii, urcând de pe locul 21 pe locul 12 în ierarhia WTA.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close