Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovic şi Svetlana Kuznetsova, campioni în China

Novak Djokovic şi Svetlana Kuznetsova, campioni în China

Novak Djokovic şi Svetlana Kuznetsova, campioni în China
12 Oct 2009   •   17:55


Novak Djokovic, cap de serie numărul doi, l-a învins pe croatul Marin Cilic cu 6-2, 7-6 în finala Open-ului Chinei, la capătul unui meci întrerupt de ploaie, şi a câştigat astfel al treilea titlu al sezonului.

Djokovic, care a urcat pe locul trei în clasamentul mondial ATP, şi-a păstrat intact recordul de invincibilitate în faţa numărului 15 mondial, după un meci slab calitativ. Sârbul, în vârstă de 22 de ani, a sărutat terenul şi şi-a aruncat tricoul în tribune, după victoria obţinută pe terenul unde a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de anul trecut, de la Beijing.

"Chiar dacă a fost o victorie în două seturi, meciul putea să decurgă în ambele sensuri. Cred că am fost un pic salvat de pauza cauzată de ploaie. Am reuşit să îmi revin şi să joc bine", a declarat Djokovic, care a plecat acasă cu 500.000 de dolari.

În întrecerea feminină, Svetlana Kuznetsova a reuşit să fenteze ploaia şi să dispună de Agnieszka Radwanska cu 6-2, 6-4, obţinând al doilea titlu în China, în primul an de când evenimentul a devenit unul important în calendarul WTA.

Din momentul în care a reuşit un break pe primul serviciu al Agnieszkăi şi până în momentul în care poloneza de 20 de ani a trimis mingea în fileu 79 de minute mai târziu, Kuznetsova a fost în controlul finalei.

Radwanska nu mai cunoscuse înfrângerea în precedentele trei finale pe care le jucase, în timp ce Kuznetsova pierduse doar la China Open două finale, însă duminică rusoaica a fost cu o clasă peste jucătoarea numărul 11 în lume. "Îmi place turneul acesta foarte mult, mai ales că premiul este mai mare ca la bărbaţi. Cred că merităm", a spus Kuznetsova, în vârstă de 24 de ani, care s-a ales cu 775.000 de dolari în cont.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China Open
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close