Antena 3 CNN Sport Tenis O minune pe zgură! Sorana Cîrstea, prima româncă în sferturile Roland Garros din 1997 (VIDEO)

O minune pe zgură! Sorana Cîrstea, prima româncă în sferturile Roland Garros din 1997 (VIDEO)

O minune pe zgură! Sorana Cîrstea, prima româncă în sferturile Roland Garros din 1997 (VIDEO)
01 Iun 2009   •   20:36

Jelena Jankovic şi Sorana Cîrstea s-au întâlnit, luni, pe zgura de la Roland Garros, pentru prima oară în carierele lor, jucătoarea din Serbia fiind favorită certă pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem. Calculele dinaintea partidei au fost însă date peste cap de o evoluţie surprinzătoare a tenismanei din România, care a profitat din plin de faptul că adversara sa se resimţea după o accidentare.

Cîrstea, în vârstă de 19 ani, a reuşit să câştige partida în trei seturi, 3-6, 6-0, 9-7, devenind prima româncă în sferturile de finală ale Roland Garros de la Irina Spârlea în 1997! În runda următoare, Sorana Cîrstea va juca cu australianca Samantha Stosur, care a trecut cu 6-1, 6-2 de Virginie Razzano.



Jankovic şi-a adjudecat primul set cu 6-3, după ce a dominat, deşi Cîrstea a reuşit un break. Setul doi i-a revenit însă româncei, care a uimit asistenţa cu un sec 6-0! La 0-3, meciul a fost întrerupt pentru ca Jankovic să primească îngrijiri medicale, iar Sorana a jucat apoi cu calm şi şi-a forţat adversara să alerge mai mult decât şi-ar fi dorit aceasta.

În setul decisiv, Jelena Jankovic a fost mai motivată şi şi-a câştigat serviciul cu uşurinţă, în timp ce Cîrstea a avut mult de muncă pentru a nu ceda vreun break. Inevitabilul s-a produs la 4-4, când Jankovic s-a distanţat la 15-40 pe serviciul Soranei şi a reuşit un break crucial.

Românca nu s-a dat însă bătută şi a reuşit la rândul ei break-ul, pentru ca apoi să salveze două mingi de break şi să ducă scorul la 6-5 în setul decisiv, după un punct câştigat miraculos. Jelena Jankovic şi-a adjudecat game-ul la 15 şi a dus scorul setului la 6-6.



Momentele ce au urmat au arătat o tenismană română decisă să se califice în sferturile de finală şi o Jelena Jankovic frustrată de durere şi de faptul că nici publicul nu mai ţinea cu ea. Sorana a făcut 7-6 cu un game la zero, iar la 30-30 pe serviciul sârboaicei a ratat un smash la fileu ce putea fi decisiv.

Românca şi-a câştigat din nou serviciul şi a forţat victoria în game-ul 16, când a avut trei mingi de meci. Primele două le-a recuperat incredibil Jankovic, cu un joc agresiv, însă la Sorana a funcţionat perfect zicala ?a treia oară e magică?, tenismana adjuecându-şi meciul cu 9-7 în decisiv, după 2 ore şi 44 de minute de joc.



Antena3.ro

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close