Antena 3 CNN Sport Tenis Pentru prima oară după mai mult de un secol, SUA nu vor avea niciun reprezentant în turul trei la Wimbledon

Pentru prima oară după mai mult de un secol, SUA nu vor avea niciun reprezentant în turul trei la Wimbledon

Pentru prima oară după mai mult de un secol, SUA nu vor avea niciun reprezentant în turul trei la Wimbledon
de M.T.    |    28 Iun 2013   •   10:10

Pentru prima oară după 101 ani, Statele Unite nu vor avea niciun reprezentant în turul trei al turneului masculin de simplu de la Wimbledon.

Ultimul jucător american rămas în competiţie, Bobby Reynolds, nu a rezistat în faţa liderului mondial, sârbul Novak Djokovic, care merge mai departe după victoria cu 7-6, 6-3, 6-1.

Celălalt american care a jucat joi, veteranul James Blake, a fost învins în trei seturi de australianul Bernard Tomic, scor 3-6, 4-6, 5-7.

După eliminările premature suferite de Rafael Nadal şi Roger Federer, Djokovic a luat în serios meciul cu Reynolds, clasat pe locul 156 în lume, şi, exceptând primul set, care a fost decis la tie-break, a câştigat fără mari emoţii.

„Cred că faptul că jucătorii de top au pierdut în ultimele zile ne oferă nouă, celor rămaşi în turneu, suficiente motive să nu subestimăm niciun adversar şi să nu ne gândim foarte departe”, a spus Djokovic, care caută al doilea titlu la Londra, după cel din 2011.

Singura surpriză de joi din turneul masculin a fost înfrângerea suferită de canadianul Milos Raonic, cap de serie 17, care a pierdut în trei seturi, scor 5-7, 4-6, 6-7, în faţa olandezului de 22 de ani Igor Sijsling, care ocupă poziţia a 64-a în ierarhia ATP.

Cel mai spectaculos meci de joi a fost cel disputat între bulgarul Grigor Dimitrov, prietenul Mariei Sharapova şi cel considerat de mulţi "noul Federer", şi slovenul Grega Zemlja. Jocul se va încheia însă vineri, după ce a fost suspendat din cauza ploii la scorul de 9-8 în favoarea bulgarului în setul decisiv.

Învingătorul va juca în turul trei cu argentinianul Juan Martin del Potro, care nu a avut nicio problemă în faţa canadianului Jesse Levine, de care a trecut cu 6-2, 7-6, 6-4.

Tomas Berdych, finalist în 2010 la Wimbledon, s-a calificat de asemenea în runda următoare, graţie victoriei cu 7-6, 6-4, 6-2 pe care a obţinut-o în meciul cu Daniel Brands, în timp ce francezul Richard Gasquet l-a învins pe japonezul Go Soeda, scor 6-0, 6-3, 6-7, 6-3, şi va juca în turul trei cu Bernard Tomic.

×
Subiecte în articol: SUA Wimbledon turneu de grand slam Londra
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close