Antena 3 CNN Sport Tenis Petra Kvitova şi Maria Sharapova se vor întâlni în semifinale la Australian Open

Petra Kvitova şi Maria Sharapova se vor întâlni în semifinale la Australian Open

Petra Kvitova şi Maria Sharapova se vor întâlni în semifinale la Australian Open
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    25 Ian 2012   •   11:16

Petra Kvitova şi Maria Sharapova s-au calificat în semifinalele de la Australian Open, unde vor reedita ultimul act de la Wimbledon, atunci când cehoaica s-a impus şi a cucerit primul său titlu de Grand Slam.

A doua favorită la Melbourne, Kvitova a eliminat-o în sferturi pe italianca Sara Errani, cea care a învins-o pe Sorana Cârstea, la capătul unui meci care a durat o oră şi 51 de minute şi s-a încheiat cu scorul de 6-4, 6-4.

M-am aşteptat să am un meci dificil. Sara a jucat bine şi înainte şi a făcut-o şi acum, forţându-mă să rămân concentrată şi să fiu atentă în alegerea tacticii potrivite”, a spus Kvitova.

Maria Sharapova a avut nevoie de mai puţin de 90 de minute pentru a trece cu 6-2, 6-3 de compatrioata sa Ekaterina Makarova, cea care a produs marea surpriză în turul anterior, când a eliminat-o pe Serena Williams.

M-am gândit că Ekaterina va juca foarte bine, mai ales că venea după o mare victorie, probabil cea mai importantă din cariera ei. Era important să nu-i permit să-şi facă jocul”, a declarat Sharapova, campioană la Melbourne în 2008.

Duelul din semifinale dintre cele două jucătoare este important şi din punctul de vedere al ierarhiei WTA. Kvitova poate deveni noul lider mondial dacă va cuceri titlul sau va fi învinsă în finală de Kim Clijsters, în timp ce Victoria Azarenka şi Maria Sharapova au doar varianta câştigării turneului pentru a-i lua locul Carolinei Wozniacki.

În cea de-a doua semifinală feminină de la Australian Open, campioana din 2011, Kim Clijsters, va juca împotriva Victoriei Azarenka.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close