Antena 3 CNN Sport Tenis Premiile campionilor de la Wimbledon au fost sporite substanţial, la 1,54 de milioane de dolari

Premiile campionilor de la Wimbledon au fost sporite substanţial, la 1,54 de milioane de dolari

Premiile campionilor de la Wimbledon au fost sporite substanţial, la 1,54 de milioane de dolari
Sursa foto: roger federer
20 Apr 2010   •   21:38

All England Club, societatea care organizează anual turneul de Grand Slam Wimbledon, a crescut sensibil cuantumul premiile pe care le vor primi câştigătorii din 2010. Fiecare dintre ei va primi câte 1,54 de milioane de dolari, de două ori mai mult decât era marele premiu în urmă cu zece ani la acelaşi turneu. Creşterea faţă de anul trecut este de 231.348 de dolari.
"Trebuie să oferit premii care să fie conforme cu prestigiul turneului şi care să fie competitive pe piaţă. Acest lucru arată că turneul are succes şi cred că dovedeşte că ne pasă de jucători", a declarat Tim Phillips, directorul All England Club, pentru tennis.com.
Suma totală a premiilor creşte şi ea cu 9,4% faţă de anul trecut, la 21,1 milioane de dolari. Decizia organizatorilor de a creşte substanţial premiile este şi una de raliere la politica altor turnee de Grand Slam. La US Open, spre exemplu, în 2009 s-au oferit chiar mai multe premii decât pun pe masă englezii în acest an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Wimbledon premii grand slam
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close