Antena 3 CNN Sport Tenis Premiile turneului de la Wimbledon cresc în acest an cu 40%

Premiile turneului de la Wimbledon cresc în acest an cu 40%

Premiile turneului de la Wimbledon cresc în acest an cu 40%
de M.T.    |    23 Apr 2013   •   17:24

All-England Club a anunţat, marţi, o creştere cu 40% a premiilor în bani la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului.

Astfel, la ediţia din acest an a celebrului turneu londonez, valoarea totală a premiilor va fi de 22,6 milioane de lire sterline, o creştere cu 6,5 milioane faţă de 2012.

Câştigătorii de la simplu, atât la masculin, cât şi la feminin, vor primi câte 1,6 milioane de lire sterline, în timp ce premiile pentru jucătorii de simplu care vor fi eliminaţi în primele trei tururi vor creşte cu mai mult de 60%.

Valorea totală a premiilor de la Wimbledon din acest an este cea mai mare din istoria tenisului profesionist.

De asemenea, organizatorii turneului din capitala Marii Britanii au anunţat că terenul numărul 1 de la All England Lawn Tennis and Croquet Club va beneficia, începând cu ediţia din 2019, de un acoperiş retractabil, asemănător celui folosit şi pe Arena Centrală, potrivit Mediafax.

Terenul Central beneficiază de un acoperiş retractabil încă din 2009, astfel încât 26.500 de spectatori vor putea asista începând din 2019 la meciurile de tenis indiferent de condiţiile meteo.


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close