Antena 3 CNN Sport Tenis Puțini știu asta despre Roland Garros! Cine a fost, de fapt, omul care a dat numele celebrei arene pariziene de tenis

Puțini știu asta despre Roland Garros! Cine a fost, de fapt, omul care a dat numele celebrei arene pariziene de tenis

Puțini știu asta despre Roland Garros! Cine a fost, de fapt, omul care a dat numele celebrei arene pariziene de tenis
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
10 Iun 2017   •   15:02

Puțini știu că Roland Garros, cel care a dat numele celebrului turneu parizian de tenis, unde Simona Halep va disputa primul titlu de Grand Slam din carieră, a fost un aviator și pilot de vânătoare francez în timpul Primului Război Mondial, nu un tenismen, așa cum mulți probabil tind să creadă.

Potrivit Wikipedia, Eugène Adrien Roland Georges Garros s-a născut în Saint-Denis, Réunion și a studiat la Liceul Janson-de-Sailly din Paris și la Școala de Înalte Studii Comerciale (HEC) din Paris. Și-a început cariera de aviator în 1909 și s-a făcut remarcat la numeroase evenimente aviatice din Europa și dincolo de Atlantic.

S-a înrolat în armată pentru a lupta în Primul Război Mondial, iar pe 5 octombrie 1918 a fost doborât și ucis, cu o lună înainte de sfârșitul războiului.

Legătura lui Roland Garros cu tenisul

Un centru de tenis, unde venea frecvent atunci când făcea studii la Paris, a fost numit în anul 1928 Stade de Roland Garros. Complexul găzduiește partidele de tenis din cadrul Openului Francez, unul dintre cele patru turnee de tenis ce formează competiția Grand Slam. În consecință, turneul este numit oficial Les internationaux de France de Roland-Garros („Internaționalele Franței de la Roland Garros”).

Un rol important l-a avut Emile Lesieur, un celebru jucător de rubgy și prieten cu Roland Garros, care a insistat ca acest complex de terenuri de tenis din Paris să-i poarte numele aviatorului căzut pe câmpul de luptă.

 

×
Subiecte în articol: tenis
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close