Antena 3 CNN Sport Tenis Rafa Nadal l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la US Open şi a obţinut al 13-lea succes din carieră într-un turneu de Grand Slam

Rafa Nadal l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la US Open şi a obţinut al 13-lea succes din carieră într-un turneu de Grand Slam

Rafa Nadal l-a învins pe Novak Djokovic în finala de la US Open şi a obţinut al 13-lea succes din carieră într-un turneu de Grand Slam
de M.T.    |    10 Sep 2013   •   09:11

Nu este numărul 1 mondial, dar spaniolul Rafa Nadal ar putea reveni pe prima poziţie a clasamentului ATP în curând. A recunoscut-o chiar marele său rival, sârbul Novak Djokovic, la capătul celui de-al 37-lea meci direct dintre cei, record în era open, la egalitate cu duelurile dintre John McEnroe şi Ivan Lendl.

Anul trecut pe vremea asta, multă lume se întreba dacă Nadal mai poate reveni în prim-planul tenisului mondial. 12 luni mai târziu, întrebarea este dacă ibericul poate depăşi recordul de titluri de Grand Slam al elveţianului Roger Federer.

Nadal a obţinut al 13-lea succes al carierei într-un turneu de Grand Slam, după ce l-a învins în patru seturi, scor 6-2, 3-6, 6-4, 6-1, pe Djokovic, în ultimul act de la New York, după un meci care a durat 3 ore şi 21 de minute.

A fost confirmarea unui an absolut senzaţional pentru jucătorul de 27 de ani. Revenit după şapte luni de absenţă cauzată de problemele pe care le-a avut la genunchi, Nadal a pierdut doar trei meciuri în 2013 şi a câştigat 10 titluri, dintre care două de Grand Slam, Roland Garros şi US Open.

„Probabil că acest sezon este cel mai emoţionant pentru mine”, a spus Nadal la sfârşitul întâlnirii cu Djokovic, în urma căruia a urcat pe locul 3 all-time în clasamentul câştigătorilor de Grand Slam.

Primul loc este ocupat de Federer, cu 17 astfel de succese, iar pe poziţia secundă se află americanul Pete Sampras (14). Apoi urmează Nadal, care are doar 27 de ani.

„13 titluri de Grand Slam pentru un tip de 27 de ani este cu adevărat ceva incredibil. Tot ceea ce a reuşit în carieră până acum trebuie respectat. Şi mai are mulţi ani înainte”, a declarat Djokovic, care a pierdut în faţa lui Nadal pentru a şasea oară în ultimele şapte meciuri directe. De altfel, spaniolul conduce detaşat din acest punct de vedere, impunându-se de 22 de ori în cele 37 de întâlniri cu actualul lider mondial.

Sezonul incredibil al lui Nadal l-a adus pe acesta la doar 120 de puncte de primul loc în lume, iar Djokovic recunoaşte că în curând îşi va putea pierde prima poziţie în clasamentul ATP.

„A câştigat atât de mult în acest an. Încă sunt numărul 1, dar anul nu s-a terminat şi mai e mult din el. Are mai multe şanse să termine anul pe primul loc”, a spus Nole.

Dincolo de victoria lui Nadal, a doua din carieră la US Open, care a confirmat că spaniolul e revenit la cel mai bun potenţial al său, finala din acest an de la Flushing Meadows va fi ţinută minte şi pentru unul din cele mai spectaculoase puncte din istoria tenisului.

În setul doi, la scorul de 3-2 în favoarea lui Djokovic, sârbul a făcut breakul la capătul unui schimb de 54 de mingi. Nole a câştigat setul şi dădea senzaţia că are situaţia sub control, mai ales că setul trei a debutat cu un alt break al său.

Dar, la fel cum a făcut-o în 2013 după o absenţă îndelungată, Nadal a găsit puterea de a trece peste momentul dificil, şi-a recuperat serviciul pierdut şi nu i-a mai lăsat apoi nicio şansă rivalului său.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close