Antena 3 CNN Sport Tenis Rafa Nadal şi Jelena Jankovic, capi de serie nr. 1 la Australian Open

Rafa Nadal şi Jelena Jankovic, capi de serie nr. 1 la Australian Open

Rafa Nadal şi Jelena Jankovic, capi de serie nr. 1 la Australian Open
Sursa foto: Rafael Nadal
15 Ian 2009   •   09:59

Primul grand slam al anului 2009, Australian Open, care stă să înceapă luni, îi va avea capi de serie în concursurile de băieţi, respectiv fete, pe spaniolul Rafael Nadal şi pe sârboaica Jelena Jankovic. Decizia a fost luată pe baza ierarhiilor mondiale ATP şi WTA.
Pentru Nadal, aceasta este o bună şansă de a câştiga pentru prima dată în carieră turneul de la Melbourne, la care nu s-a mai impus niciodată. Cea mai bună performanţă a sa a fost atingerea semifinalelor competiţiei în sezonul trecut, când a fost eliminat din semifinale. El va încerca din nou în acest an, având avantajul moral al poziţiei de număr 1 mondial şi de principal favorit.
Al doilea clasat în topul favoriţilor în competiţia masculină va fi elveţianul Roger Federer care, în ciuda unui an 2008 relativ slab, s-a menţinut în faţa sârbului Novak Djokovic (câştigătorul de anul trecut de la Melbourne) şi britanicul Andy Murray.
Nadal a câştigat, până acum, turneul de la Roland Garros de patru ori şi cel de la Wimbledon o dată, anul trecut.
În competiţia fetelor, conform Reuters, Jelena Jankovic va trebui să treacă de Serena Williams, Dinara Safina şi Elena Dementieva pentru a-şi respecta statutul de favorită pe care-l are înainte de începerea competiţiei. Sârboaica are este foarte motivată pentru a reuşi în Australia, întrucât nu a reuşit încă să câştige un turneu de grand slam.
Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close