Antena 3 CNN Sport Tenis Rafa Nadal şi Serena Williams, record financiar pentru 2013

Rafa Nadal şi Serena Williams, record financiar pentru 2013

Rafa Nadal şi Serena Williams, record financiar pentru 2013
de M.C.    |    10 Oct 2013   •   20:58

Rafael Nadal a câştigat 10 milioane de dolari în acest sezon, premii de la turneele la care a participat. Alături de el, un singur sportiv a mai reuşit o performanţă similară. Serena Williams. 


Este pentru prima dată în istoria tenisului când doi sportivi reuşesc să treacă la sume din şapte cifre. În total, în toată cariera Serena a câştigat aproximativ 51 de milioane de dolari, în timp ce Rafa a adunat puţin peste 60 de milioane. 
 
Cei doi s-au plâns că o mare parte din banii de premii nu ajung la ei, ci sunt plătiţi ca taxe, scrie Eurosport
 
"Într-un final, tot sunt mulţi bani, dar nu sunt premiile reale" a spus Nadal. "Trebuie să plăteşti taxe, iar în Spania sunt de 56%, cred. Oruicum, mulţi bani. Mai mult de jumătate". 
 
Serena Williams, câştigătoare a 17 turnee de Grand Slam, se confruntă cu aceeaşi problemă. "Mi-a spus cineva că am trevut de 50 de milioane, dar jumătate merg la Uncle Sam. Îl iubesc. Mereu îi dau jumătate din banii mei" a spus cea mai de succes jucătoare a momentului. "Cred că tatăl meu m-a trimis la tenis pentru bani, dar eu am fost prostuţă şi naivă, nu m-am gândit niciodată la asta" a continuat Serena.

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal Serena Williams
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close