Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal a câştigat pentru prima oară turneul de Mare Şlem de la Melbourne

Rafael Nadal a câştigat pentru prima oară turneul de Mare Şlem de la Melbourne

Rafael Nadal a câştigat pentru prima oară turneul de Mare Şlem de la Melbourne
01 Feb 2009   •   15:31

Rafael Nadal a devenit primul tenisman spaniol care a câştigat Australian Open, după ce l-a învins în finala turneului de la Melbourne pe marele rival Roger Federer, în cinci seturi, scor 7-5, 3-6, 7-6, 3-6, 6-2.
Deşi a avut mai puţin timp de odihnă pentru această finală, după ce vineri a jucat în cel mai lung meci din istoria Australian Open, un meci de peste cinci ore cu Fernando Verdasco, Rafael Nadal a fost mai concentrat pe final şi a reuşit să obţină două break-uri în setul final şi victoria după 4 ore şi 23 de minute.
Federer a început partida nervos şi a cedat primul set pe serviciul său, dar şi-a revenit imediat şi a reuşit la rândul lui break-ul. La scorul de 3-2, elveţianul s-a impus din nou pe serviciul adversarului său, dar şi Nadal şi-a arătat clasa în game-ul următor, când a reuşit break-ul. La scorul de 5-5, Nadal a profitat din nou de o greşeală la serviciu a lui Federer şi a reuşit un break, care avea să se dovedească decisiv pentru primul set.
Setul doi a fost dominat de Federer, care nu numai că a recuperat un break reuşit de Nadal, dar a mai reuşit unul la scorul de 4-3. În setul trei, Nadal a obţinut trei mingi de set la tie-break şi nu a ratat o astfel de ocazie importantă, pentru ca în următorul set elveţianul, cap de serie numărul doi, să egaleze din nou rezultatul la seturi, câştigând cu 6-3.
În setul decisiv, numărul unu mondial, Rafael Nadal, a obţinut rapid un break, în game-ul patru, pentru ca în game-ul opt să mai reuşească unul care să îi aducă victoria mult aşteptată la Melbourne. La ceremonia de decernare a premiilor, Federer, plângând ca un copil, l-a felicitat pe spaniolul Nadal nu doar pentru acest meci, ci pentru întreaga lui activitate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Australian Open
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close