Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal a fost învins de Jo-Wilfried Tsonga şi a fost eliminat de la Turneul Campionilor

Rafael Nadal a fost învins de Jo-Wilfried Tsonga şi a fost eliminat de la Turneul Campionilor

Rafael Nadal a fost învins de Jo-Wilfried Tsonga şi a fost eliminat de la Turneul Campionilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    25 Noi 2011   •   10:38

Rafael Nadal a fost eliminat de la Turneul Campionilor, după ce a pierdut al treilea meci disputat în grupa B în faţa lui Jo-Wilfrid Tsonga.

Jucătorul francez s-a impus după două ore şi 42 de minute cu 7-6, 4-6, 6-3 şi şi-a asigurat prezenţa în penultimul act de la Londra, unde va juca împotriva ocupantului primului loc din grupa A.

Am jucat atât de bine! Este adevărat, am avut ceva dificultăţi în setul doi, dar în decisiv am început bine şi apoi am jucat incredibil”, a declarat Tsonga.

Probabil am avut mai puţină pasiune decât de obicei, iar asta s-a întâmplat pentru că am fost obosit. A fost un an dificil pentru mine, dar voi face totul pentru ca în 2012 să încep mai bine”, a spus Nadal, care acum se va concentra pe finala Cupei Davis, unde Spania va întâlni Argentina între 2 şi 4 decembrie.

În celălalt meci din grupa B, Roger Federer şi-a păstrat procentajul maxim cu o victorie în trei seturi în faţa americanului Mardy Fish, scor 6-1. 3-6, 6-3.

L-am întâlnit pe Mardy în câteva rânduri şi de fiecare dată a fost un adversar periculos. Credeam că voi pierde acest meci, dar sunt fericit că seria pozitivă de după US Open continuă. Sper să am parte de un weekend plăcut”, a declarat elveţianul, ajuns la al 15-lea meci consecutiv fără înfrângere.

În cazul în care se va impune la Londra, fostul lider mondial ar obţine al şaselea titlu la Turneul Campionilor, performanţă pe care nu a mai reuşit-o niciun alt jucător.

În turneul de dublu, Max Mirnyi (Belarus) şi Daniel Nestor (Canada) au ocupat primul loc în grupa B, cu trei victorii din tot atâtea meciuri, şi vor fi însoţiţi în semifinale de perechea poloneză Mariusz Fyrstenberg-Marcin Matkowski.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close