Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal s-a calificat în semifinale la Australian Open şi va juca împotriva lui Roger Federer

Rafael Nadal s-a calificat în semifinale la Australian Open şi va juca împotriva lui Roger Federer

Rafael Nadal s-a calificat în semifinale la Australian Open şi va juca împotriva lui Roger Federer
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    24 Ian 2012   •   15:38

Rafael Nadal este al doilea jucător calificat în semifinalele de la Australian Open, după ce l-a învins pe cehul Tomas Berdych cu 6-7, 7-6, 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat patru ore şi 16 minute.

 
Pentru a ajunge în finală, jucătorul spaniol, cap de serie numărul 2, trebuie să treacă de al treilea favorit de la Melbourne, elveţianul Roger Federer, învingător în trei seturi în faţa lui Juan Martin Del Potro.
 
Momentul psihologic al meciului a avut loc în al doilea tie-break, când Berdych a avut o minge de set, prin care se putea desprinde la 2-0. Nadal a câştigat însă trei puncte la rând şi, din acel moment, a preluat iniţiativa, pe care nu a mai cedat-o până la final.
 
Sunt obosit, dar sper să mă refac repede. Al doilea set a reprezentat momentul cheie pentru mine. În al treilea şi al patrulea set am rezistat bine, un lucru important într-un astfel de meci. Sunt fericit că am terminat meciul într-o stare fizică bună”, a spus Nadal.
 
Roger Federer şi Rafael Nadal s-au întâlnit de 26 de ori până acum, ibericul reuşind să se impună în 17 rânduri. La Australian Open, cei doi au fost adversari o singură dată, în finala din 2009, când spaniolul s-a impus după un meci epic de cinci seturi.

 

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close