Antena 3 CNN Sport Tenis Rafael Nadal şi Roger Federer se vor întâlni în semifinalele turneului de la Miami

Rafael Nadal şi Roger Federer se vor întâlni în semifinalele turneului de la Miami

Rafael Nadal şi Roger Federer se vor întâlni în semifinalele turneului de la Miami
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Apr 2011   •   11:09

Semifinală de vis la Miami. Rafael Nadal şi Roger Federer se vor lupta pentru un loc în ultimul act al turneului din Florida, după ce au trecut în sferturi de cehul Tomas Berdych şi de francezul Gilles Simon. În concursul feminin, Maria Sharapova şi Victoria Azarenka au obţinut calificarea în finală.

 
Roger Federer a petrecut doar zece minute pe teren în sfertul de finală cu francezul Gilles Simon, care a abandonat după trei game-uri din cauza unor probleme la gât. Publicul nu a primit prea bine decizia retragerii şi l-a huiduit pe jucătorul din Hexagon.
 
Mi-a spus că s-a trezit de dimineaţă cu gâtul înţepenit şi că nu se poate mişca. Este dezamăgitor când se întâmplă aşa ceva în faţa unui public numeros. Este neplăcut să fii huiduit, dar spectatorii trebuie să înţeleagă că astfel de lucruri se întâmplă destul de rar”, a spus Federer.
 
Elveţianul ar putea avea un avantaj în semifinale, pentru că practic s-a odihnit, în timp ce adversarul său, Rafa Nadal, a avut parte de un meci extrem de dificil şi de obositor cu cehul Tomas Berdych. Spaniolul s-a impus în cele din urmă în trei seturi, 6-2, 3-6, 6-3, după două ore şi 17 minute, fiind nevoit să suporte şi o durere la umărul drept, motiv pentru care a cerut în mai multe rânduri intervenţia medicului.
 
Am avut o atitudine pozitivă în setul trei şi am profitat atunci când mi s-a ivit o şansă. Serviciul m-a salvat astăzi, ceea ce este neobişnuit pentru mine”, a declarat Nadal, care îl va întâlni pentru prima oară pe Federer în Statele Unite după şase ani, ultima confruntare dintre cei doi pe teren american având loc chiar la Miami, în finala concursului din 2005.
 
Pentru mine, este foarte un lucru special să joc împotriva lui Roger, mereu au fost meciuri importante. Acum este vorba despre o semifinală, lucru care s-a întâmplat destul de rar. Majoritatea întâlnirilor dintre noi au fost finale. Este ceea ce face această rivalitate atât de specială”, a adăugat numărul 1 mondial.
 
În turneul feminin, Maria Sharapova a reuşit să bifeze prima sa finală din 2011, după ce a învins-o în penultimul act pe jucătoarea germană Andrea Petkovic, 3-6, 6-0, 6-2.
 
Am simţit-o obosită şi am profitat de acest lucru”, a spus Sharapova, în timp ce învinsa sa a explicat că în compania unor jucătoare importante, orice slăbiciune este fatală: „La sfârşitul setului doi, am simţit cum toată energia mă părăseşte. O campioană precum Maria simte imediat asta şi începe să joace din ce în ce mai bine”.
 
În ultimul act, Sharapova o va întâlni pe Victoria Azarenka, jucătoarea din Belarus trecând la pas de Vera Zvonareva, 6-0, 6-3.

×
Subiecte în articol: Rafael Nadal Roger Federer turneu ATP Miami
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close