Antena 3 Sport Tenis Regulile în tenis se schimbă radical. Ce o așteaptă pe Simona Halep începând cu anul viitor

Regulile în tenis se schimbă radical. Ce o așteaptă pe Simona Halep începând cu anul viitor

21 Noi 2017   •   23:17
Regulile în tenis se schimbă radical. Ce o așteaptă pe Simona Halep începând cu anul viitor
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Comitetul turneelor de Grand Slam a decis să reducă numărul capilor de serie de la 32 la 16 începând din 2019, informează AFP.

Decizia se va aplica tablourilor feminine şi masculine, pentru ca primele tururi la Wimbledon, US Open, Australian Open şi Roland Garros să devină mai atractive.

Cu 32 de capi de serie, cei mai buni jucători au şanse mai mari să treacă de primele tururi. 

Potrivit news.ro, dacă formula s-ar fi aplicat din 2018, numărul 1 mondial, Rafael Nadal, ar fi putut să-l întâlnească pe americanul John Isner, locul 17 mondial.

Comitetul a aprobat şi punerea în aplicare a «shot clock» de 25 de secunde începând de Openul Australiei, conform formulei experimentată la turneul de juniori de la US Open.

De asemenea, au fost luate măsuri pentru a se încerca stoparea valului de abandonuri din primele tururi, unii jucători prezentându-se doar pentru a lua premiile în bani, mult mai importante ca la alte turnee.

Începând din 2018, un jucător care abandonează înainte de primul tur va avea premiul înjumătăţit, acesta urmând să fie dat unui «lucky loser» care va lua locul său. Un jucător care nu va putea să încheie primul tur realizând o performanţă nedemnă de standardele profesionale va putea primi o amendă egală cu premiul ce ar urma să-l încaseze.

Durata încălzirii va trebui să fie respectată (un minut pentru tragerea la sorţi, cinci minute de încălzire, apoi încă unul pentru pregătirea de meci), în caz contrar urmând ca jucătorii să fie amendaţi cu 17.000 de eur

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close