Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer a câştigat pentru a şasea oară Turneul Campionilor

Roger Federer a câştigat pentru a şasea oară Turneul Campionilor

Roger Federer a câştigat pentru a şasea oară Turneul Campionilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    27 Noi 2011   •   22:47

Roger Federer a devenit jucătorul cu cele mai multe titluri obţinute la Turneul Campionilor, după ce l-a învins în finala de la Londra pe Jo-Wilfried Tsonga.

 
Elveţianul s-a impus cu 6-3, 6-7, 6-3 după două ore şi 19 minute de joc şi a câştigat pentru a şasea oară turneul care încheie sezonul ATP, depăşindu-i astfel pe Ivan Lendl şi Pete Sampras, fiecare cu câte cinci succese.
 
Fostul lider mondial a jucat finala 100 a carierei, obţinând al 70-lea titlu în circuitul profesionist şi va încheia al nouălea an la rând pe unul din primele trei locuri în clasamentul ATP.
 
A fost al treilea meci dintre Federer şi Tsonga în ultimele două săptămâni, după întâlnirile din finala Mastersului de la Paris şi din faza grupelor la Turneul Campionilor, elveţianul având de fiecare dată câştig de cauză.
 
Victoria din ultimul act de la Londra i-a asigurat jucătorului de 30 de ani şi un bonus de 1,63 milioane de dolari, acordat celui care câştigă turneul fără a pierde vreun meci.
 
Nu puteam fi mai fericit decât atât, dar nici nu puteam fi mai obosit decât sunt, pentru că Jo m-a pus să-mi folosesc toată energia pe care o aveam. La Wimbledon, am avut parte de un meci senzaţional împotriva lui, la fel cum s-a întâmplat şi aici. Sper să ne întâlnim din nou şi anul viitor”, a declarat Federer, făcând referire la duelul din sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon, când francezul a revenit de la 0-2 la seturi şi a câştigat.
 
E foarte dificil, dacă nu ar fi Roger poate aş reuşi să câştig câteva titluri. Însă el este aici şi este cel mai bun”, a spus Tsonga, jucătorul de 26 de ani ratând ocazia de a deveni primul francez din istorie care câştigă Turneul Campionilor.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close