Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer a câştigat un turneu Masters pentru prima oară în doi ani, după ce l-a învins pe David Ferrer în finala de la Cincinnati

Roger Federer a câştigat un turneu Masters pentru prima oară în doi ani, după ce l-a învins pe David Ferrer în finala de la Cincinnati

Roger Federer a câştigat un turneu Masters pentru prima oară în doi ani, după ce l-a învins pe David Ferrer în finala de la Cincinnati
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    18 Aug 2014   •   09:42
Roger Federer a pus capăt unei perioade de doi ani în care nu câştigase un turneu Masters, fostul lider mondial împunându-se în faţa spaniolului David Ferrer în finala de la Cincinnati.

Elveţianul de 33 de ani l-a învins pe Ferrer pentru a 16-a oară în tot atâtea întâlniri directe, scor 6-3, 1-6, 6-2, şi a obţinut al şaselea titlu din carieră la Cincinnati.

„Am jucat un tenis bun aici de-a lungul anilor, aşa că este plăcut să revin şi să câştig din nou. Întregul turneu a fost foarte bun pentru mine”, a spus Federer, care a obţinut astfel al 80-lea titlu din carieră la simplu şi al 22-lea într-un Masters.

„Niciodată nu-l pot bate pe Roger. Este prea bun pentru mine”, a recunoscut Ferrer la finalul meciului. Spaniolul şi-a păstrat însă simţul umorului: „În turneele de veterani, o să-l înving. Cred!”.

Dacă pentru Federer victoria de la Cincinnati reprezintă ceva obişnuit, în schimb Serena Williams a obţinut în premieră titlul la acest turneu, după ce a trecut în ultimul act de sârboaica Ana Ivanovic, scor 6-4, 6-1.

„Sunt foarte mulţumită că am câştigat în sfârşit la Cincinnati. A fost cu adevărat o săptămână foarte frumoasă pentru mine”, a spus liderul clasamentului mondial feminin.

Pentru Williams a fost al 62-lea titlu din carieră şi al cincilea din 2014, după cele de la Brisbane, Miami, Roma şi Stanford.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close