Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer a devenit oficial cel mai mare jucător de tenis din istorie (VIDEO)

Roger Federer a devenit oficial cel mai mare jucător de tenis din istorie (VIDEO)

Roger Federer a devenit oficial cel mai mare jucător de tenis din istorie (VIDEO)
07 Iun 2009   •   18:28

Cu puţin timp înainte de a devenit tătic, Roger Federer s-a împlinit profesional. Duminică, la Paris, elveţianul a devenit oficial cel mai bun jucător de tenis din istorie, câştigând al 14-lea turneu de Mare Şlem şi primul Open francez. În finala de la Roland Garros, Federer l-a învins în trei seturi pe suedezul Robin Soderling.

Federer l-a egalat pe Pete Sampras la numărul de victorii în turneele majore, însă numărul total de victorii în carieră îl fac să fie cel mai de succes jucător din toate timpurile.

După ce i-a eliminat pe rând pe Rafael Nadal, Nicolai Davîdenko şi Fernando Gonzalez, Soderling, cap de serie numărul 23, a cedat partida în faţa unui Federer determinat să îşi pună în vitrină şi ultimul turneu de Mare Şlem care îi lipsea. Elveţianul s-a impus cu 6-1, 7-6, 6-4.

Un incident important a avut loc înaintea game-ului patru din setul doi, când un spectator a intrat pe teren şi i-a fluturat un steag în faţă lui Federer. Oamenii de securitate au intrat în cele din urmă în arenă şi l-au placat ca la rugby pe intrus. Federer a părut uşor debusolat de incident la început, pierzând game-ul, deşi era totuşi pe serviciul lui Soderling.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roger Federer
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close