Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer a obţinut victoria 800 a carierei şi s-a calificat în semifinale la Paris

Roger Federer a obţinut victoria 800 a carierei şi s-a calificat în semifinale la Paris

Roger Federer a obţinut victoria 800 a carierei şi s-a calificat în semifinale la Paris
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    12 Noi 2011   •   10:17

Roger Federer s-a calificat în semifinalele Mastersului de la Paris, după ce l-a învins cu 6-3, 7-5 pe Juan Monaco, obţinând astfel victoria 800 a carierei, performanţă reuşită doar de alţi şase jucători.

Elveţianul intră într-un grup select, din care mai fac parte Jimmy Connors (1242 victorii), Ivan Lendl (1071), Giullermo Vilas (923), John McEnroe (875), Andre Agassi (870) şi Stefan Edberg (806).

Este un sentiment plăcut. Am obţinut o altă victorie, dar aceasta este una specială pentru că 800 este un număr mare”, a declarat Federer la finalul întâlnirii.

În semifinale, al patrulea jucător al lumii îl va înfrunta pe cehul Tomas Berdych, cel care a pus capăt unei serii de 17 meciuri fără înfrângere pentru Andy Murray.

Britanicul a câştigat primul set al întâlnirii din sferturile de finală, dar a pierdut în cele din urmă cu 6-4, 6-7, 4-6, prima sa înfrângere din luna septembrie, când a cedat în semifinala de la US Open în faţa spaniolului Rafa Nadal.

A fost unul dintre cele mai bune meciuri de trei seturi pe care le-am jucat. Evident, asta nu se poate întâmpla fără un adversar pe măsură. Andy a fost şi el foarte bun”, a spus Berdych.

Cealaltă semifinală de la Paris-Bercy se va disputa între Jo-Wilfried Tsonga,ultimul reprezentant al gazdelor profitând de retragerea lui Novak Djokovic, şi americanul John Isner, învingător cu 6-3, 3-6, 6-3 în faţa spaniolului David Ferrer.

×
Subiecte în articol: Roger Federer Andy Murray turneu ATP
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close