Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer a salvat două mingi de meci şi s-a calificat în semifinale la US Open

Roger Federer a salvat două mingi de meci şi s-a calificat în semifinale la US Open

Roger Federer a salvat două mingi de meci şi s-a calificat în semifinale la US Open
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    05 Sep 2014   •   09:44

Francezul Gael Monfils a condus cu 2-0 la seturi şi a avut două mingi de meci în setul patru, dar a sfârşit prin a fi eliminat de la US Open

Roger Federer a avut o revenire de senzaţie şi s-a calificat în semifinalele ultimului turneu de Grand Slam al anului, după ce a câştigat meciul cu Monfils cu 4-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2.

Este pentru prima oară din 2011 când jucătorul elveţian reuşeşte să ajungă în această fază la Flushing Meadows, acolo unde fostul lider mondial s-a impus de cinci ori, ultima oară în 2008.

La finalul meciului care i-a adus cea de-a 36-a calificare din carieră într-o semifinală de Grand Slam, Federer a declarat că a crezut în victorie chiar şi în cel mai dificil moment al serii. În setul patru, la scorul de 5-4 pentru Monfils, francezul a avut două mingi de meci. Elveţianul a răspuns însă agresiv, iar soarta întâlnirii s-a schimbat.

„Ştiam că finalul este încă departe pentru Gael. Ştiam că pot juca un tenis mai bun. Am servit bine, am rămas în meci şi, într-un fel sau altul, totul s-a schimbat. M-am simţit grozav în al cincilea set. Am început să joc din ce în ce mai bine, iar meciul a mers aşa cum mi-am dorit”, a spus Federer.

De cealaltă parte, Monfils, care încerca să ajungă în doar a doua semifinală la un Grand Slam, a recunoscut că „este un moment foarte frustrant pentru mine”.

În semifinale, Federer va juca împotriva croatului Marin Cilic, care a trecut în trei seturi, scor 6-2, 6-4, 7-6, de cehul Tomas Berdych.

În cealaltă semifinală masculină, liderul Novak Djokovic îl va întâlni pe japonezul Kei Nishikori.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close