Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer câştigă meciul 1.000 al carierei şi se califică în semifinale la Australian Open

Roger Federer câştigă meciul 1.000 al carierei şi se califică în semifinale la Australian Open

Roger Federer câştigă meciul 1.000 al carierei şi se califică în semifinale la Australian Open
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    24 Ian 2012   •   12:52

Roger Federer s-a calificat pentru a noua oară consecutiv în semifinalele de la Australian Open, după ce l-a învins pe argentinianul Juan Martin del Potro cu 6-4, 6-3, 6-2.

Elveţianul a avut nevoie de două ore pentru a câştiga meciul 1.000 al carierei şi a a ajunge pentru a 30-a oară într-o semifinală de Grand Slam. Recordul din acest punct de vedere îi aparţine americanului Jimmy Connors, prezent de 31 de ori în penultimul act în astfel de turnee.

În cele 1.000 de meciuri jucate în circuitul profesionist, al treilea jucător al lumii a reuşit să obţină 814 victorii, dintre care doar 4 după dueluri de cinci seturi, şi a pierdut de 186 de ori.

Sunt fericit, cred că a fost un meci mare. A fost dificil, din cauza soarelui şi a umbrei, care au alternat pe teren, dar cred că publicul a văzut o întâlnire de mare calitate. Juan Martin este un jucător foarte bun, despre care ştiam că loveşte foarte puternic, aşa că am încercat să controlez jocul”, a spus Federer, de patru ori campion la Melbourne.

În semifinale, jucătorul de 30 de ani îl va întâlni pe învingătorul partidei Rafael Nadal - Tomas Berdych.


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close