Roger Federer, eliminat de la Wimbledon de Berdych. Cehul joacă în semifinale cu Djokovic

30 Iun 2010   •   18:08
Roger Federer, eliminat de la Wimbledon de Berdych. Cehul joacă în semifinale cu Djokovic

Cel mai titrat jucător de tenis din istorie, Roger Federer, a fost eliminat miercuri de pe iarba de la Wimbledon de cehul de 24 de ani Tomas Berdych. Elvețianul aflat pe locul 2 în clasamentul ATP înregistrează, astfel, doar a doua sa înfrângere în opt ani la Wimbledon și iese din competiție încă din sferturile de finală.


Campion de șase ori pe iarba de la Wimbledon, ultima oară chiar anul trecut, Roger Federer s-a înclinat în fața mult mai puțin reputatului ceh Berdych, locul 13 ATP, în cea mai mare surpriză de până acum a turneului. Scorul pentru Berdych a fost 6-4, 3-6, 6-1, 6-4, facilitat de jocul neobișnuit de slab al jucătorului ridicat la statutul de idol printre suporterii londonezi. Elvețianul a făcut numeroase greșeli neforțate și i-a oferit în setul al patrulea mai multe șanse de desprindere adversarului, aceasta fructificând cea de-a doua minge de meci avută.


În turul următor, Berdych îl va întâlni sârbul Novak Djokovic, locul 3 mondial. Acesta l-a învins în sferturile de finală pe taiwanezul Yen-Hsun Lu, cu scorul de 6-3, 6-2, 6-2.


Antena3.ro

Parteneri
x close