Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer este primul finalist de la Turneul Campionilor

Roger Federer este primul finalist de la Turneul Campionilor

Roger Federer este primul finalist de la Turneul Campionilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    26 Noi 2011   •   18:21

Roger Federer s-a calificat pentru a şaptea oară în carieră în finala Turneului Campionilor, după ce l-a învins în prima semifinală de la Londra pe spaniolul David Ferrer în două seturi, scor 7-5, 6-3, după o oră şi 25 de minute de joc.

Elveţianul a ajuns astfel la nouă meciuri câştigate consecutiv în ultimul turneu important al sezonului ATP şi şi-a asigurat poziţia a treia în ierarhia mondială la finalul anului, al nouălea an la rând pe care îl termină în top 3.

Este finala cu numărul 100 din cariera lui Federer, care, dacă va câştiga duminică, va deveni jucătorul cu cele mai multe titluri la Turneul Campionilor, şase, cu unul mai mult decât Ivan Lendl şi Pete Sampras.

De asemenea, un succes în finală îi asigură un bonus de 1,63 milioane de dolari, acordat celui care câştigă turneul fără a cunoaşte înfrângerea.

În ultimul act, Federer îl va întâlni pe câştigătorul dintre Jo-Wilfried Tsonga şi Tomas Berdych.

Sunt foarte fericit că am reuşit din nou un meci foarte bun. Este ceea ce trebuie pentru a-l putea învinge pe David. A făcut un turneu extraordinar până acum, aşa cum a fost întregul său sezon, de altfel. La începutul carierei, nu m-am gândit că o să ajung vreodată la 100 de finale. Acum, pot spune că nu mă voi retrage după finala cu numărul 100. Sunt atât de norocos să am o astfel de carieră. Sunt norocos că am fost sănătos”, a spus Federer, care şi-a păstrat procentajul maxim în cele 12 întâlniri cu Ferrer.

Pentru jucătorul spaniol, urmează finala Cupei Davis, acolo unde, alături de Rafael Nadal, va încerca să conducă Spania spre victorie împotriva Argentinei, între 2 şi 4 decembrie.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close