Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer îl va întâlni pe Novak Djokovic în semifinalele de la Roland Garros

Roger Federer îl va întâlni pe Novak Djokovic în semifinalele de la Roland Garros

Roger Federer îl va întâlni pe Novak Djokovic în semifinalele de la Roland Garros
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
01 Iun 2011   •   11:12

Roger Federer s-a calificat în semifinale la Roland Garros, urmând să se lupte pentru un loc în ultimul act cu Novak Djokovic, numărul 2 mondial şi neînvins în 2011.

Federer l-a învins în sferturile de finală pe reprezentantul gazdelor, Gael Monfils, scor 6-4, 6-3, 7-6, şi continuă să aibă zero în dreptul seturilor pierdute în acest an la Roland Garros.

Este ceva deosebit să joc în semifinale aici. Iar faptul că o voi face împotriva unui jucător mare este motivul pentru care mă antrenez atât de mult. Sunt în formă şi abia aştept marele meci”, a declarat Federer.

Partida dintre Andy Murray şi Viktor Troicki, întreruptă luni din cauza lăsării întunericului la scorul de 2-2 la seturi, a fost reluată marţi şi a fost câştigată de tenismanul britanic. Al patrulea jucător al lumii a revenit senzaţional de la 2-5 şi s-a impus în decisiv cu 7-5, calificându-se astfel în sferturile de finală, unde îl va întâlni pe argentinianul Juan Ignacio Chela.

În turneul feminin, deţinătoarea titlului, Francesca Schaivone, s-a calificat în semifinale, la capătul unui meci dramatic împotriva Anastasiei Pavlyuchenkova. Italianca a revenit incredibil de la 0-1 la seturi şi 1-4 în manşa secundă, impunându-se într-un final cu 1-6, 7-5, 7-5.

Am avut un start de meci foarte dificil. Nu am jucat bine deloc, sper să mă descurc mai bine în semifinale, pentru că publicul merită să vadă un tenis de calitate. pentru a-mi păstra titlul am nevoie să înving două jucătoare mari”, a spus la final Schiavone, care va lupta pentru un loc în finală cu favorita gazdelor, Marion Bartoli.

Jucătoarea franceză, cap de serie numărul 11, a învins-o pe Svetlana Kuznetsova (Rusia), a 13-a favorită la Paris, cu 7-6, 6-4.

×
Subiecte în articol: Roger Federer Roland Garros paris
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close