Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer, în finală la Australian Open

Roger Federer, în finală la Australian Open

Roger Federer, în finală la Australian Open
26 Ian 2017   •   15:00

Elveţianul Roger Federer, fostul număr unu mondial în tenisul profesionist, s-a calificat în finala ediţiei 2017 a Openului Australiei, la capătul unui meci extrem de disputat împotriva compatriotului său Stanislas Wawrinka, în faţa căruia s-a impus în cinci seturi, 7-5, 6-3, 1-6, 4-6, 6-3, după 3 ore şi 5 minute de joc, joi la Melbourne.

Federer, aflat în acest moment pe locul 17 în clasamentul ATP, a cucerit de patru ori trofeul în competiţia de la antipozi, ultima oară în 2010 (dar şi în 2004, 2006, 2007), iar finala de duminică va fi cea de-a 100-a partidă pe care o va disputa în cariera sa la Australian Open.

Federer are acum 18-3 în duelurile directe cu Wawrinka, în faţa căruia a câştigat ultimele trei meciuri. Federer l-a mai învins pe Wawrinka la Melbourne, în 2011, în trei seturi, cu 6-1, 6-3, 6-3, în sferturi.

Jucătorul din Ţara Cantoanelor îl va avea ca adversar în ultimul act pe câştigătorul celei de-a doua semifinale, în care se vor înfrunta spaniolul Rafael Nadal şi bulgarul Grigor Dimitrov.

În vârstă de 35 ani, Roger Federer este deţinătorul recordului de titluri în turneele de Mare Şlem (17), ultimul său succes datând din anul 2012, când a cucerit pentru a şaptea oară trofeul la Wimbledon.

Campionul elveţian a disputat ultima sa finală de Grand Slam în 2015, la US Open, când a fost învins în patru seturi de sârbul Novak Djokovic. În cazul unui succes în finala de duminică, Roger Federer va devenit cel mai vârstnic jucător, după australianul Ken Rosewall, care câştigă un titlu major în era Open.

×
Subiecte în articol: Roger Federer tenis Australian Open
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close