Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer, învins pentru prima oară de Robin Soderling în 13 partide

Roger Federer, învins pentru prima oară de Robin Soderling în 13 partide

Roger Federer, învins pentru prima oară de Robin Soderling în 13 partide
01 Ian 2010   •   22:44


Robin Soderling a obţinut prima victorie în faţa numărului unu mondial, Roger Federer, după 13 încercări, învingându-l la Abu Dhabi şi calificându-se în finala turneului Capitala World Tennis Championship.

Federer a început bine partida şi a cucerit primul set la tie-break, reuşind şi un break în debutul setului secund. Soderling, care a ajuns în finala de mare şlem din Franţa anul trecut, a revenit totuşi şi cu un break în game-ul şase şi a egalat situaţia seturilor la tie-break.

Deşi la ultima întâlnire suedezul pierduse în faţa lui Federer, în Paris, acum a continuat jocul bun din setul secund şi s-a impus categoric în setul final, obţinând o victorie cu 6-7 (6/8), 7-6 (7/1), 6-2. "Mereu am spus că dacă voi juca mai mult cu el voi ajunge la nivelul lui. Iată că aşa a fost. Până acum e bine, dar o să fie un sezon lung. Sper să mai joc împotriva lui Roger de câteva ori", a declarat Soderling.

Tenismanul de 25 de ani va juca finala cu Rafael Nadal, după ce numărul doi ATP l-a învins pe compatriotul David Ferrer cu 7-6 (7/3), 6-3.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Roger Federer
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close