Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer l-a învins pe Andy Murray şi s-a calificat în semifinale la Australian Open

Roger Federer l-a învins pe Andy Murray şi s-a calificat în semifinale la Australian Open

Roger Federer l-a învins pe Andy Murray şi s-a calificat în semifinale la Australian Open
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    22 Ian 2014   •   14:55

Pentru a 11-a oară la rând, Roger Federer va juca în semifinale la Australian Open, primul turneu de Grand Slam ala anului.

Fostul lider mondial a confirmat forma foarte bună arătată până acum la Melbourne şi a trecut în sferturi de Andy Murray, scor 6-3, 6-4, 6-7, 6-3, după trei ore şi 20 de minute de joc.

Elveţianul pare să-şi fi regăsit tonusul în acest început de an şi a reuşit să depăşească relativ repede cel mai dificil moment al meciului.

Acesta s-a produs în finalul setului trei şi debutul celui de-al patrulea, când Murray a dat senzaţia că poate reveni şi întoarce meciul în favoarea sa.

Federer a condus cu 5-4 în setul trei şi a servit pentru meci, dar scoţianul a reuşit să egaleze şi să împingă setul în tie-break.

Acolo, elveţianul a avut două mingi de meci, pe care Murray le-a anulat înainte de a câştiga setul.

În debutul setului patru, Federer a rezistat într-un game care a durat 20 de minute, iar în cele din urmă a făcut breakul decisiv în cel mai bun moment, la 4-3 în favoarea sa, şi a obţinut astfel prima victorie în faţa unui jucător din primele patru locuri ATP după mai mult de un an.

În semifinale, elveţianul se va reîntâlni cu marele său rival, Rafa Nadal, cei doi aflându-se faţă în faţă pentru a 33-a oară, într-un adintre cele mai mari rivalităţi din istoria sportului.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close