Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer l-a învins pe Novak Djokovic şi merge în finală la Wimbledon

Roger Federer l-a învins pe Novak Djokovic şi merge în finală la Wimbledon

Roger Federer l-a învins pe Novak Djokovic şi merge în finală la Wimbledon
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de N.B.    |    06 Iul 2012   •   17:50

Roger Federer a stabilit un nou record la Wimbledon, ajungând în finala turneului de Grand Slam pentru cea de-a opta oară în carieră. Elveţianul a trecut, în semi-finala de vineri, de sârbul Novak Djokovic în patru seturi (6-3, 3-6, 6-4, 6-3).

În ceea ce a fost numit "adevărata finală" a celui de-al treilea Grand Slam al anului, Djokovic nu a părut niciodată că are resurse suficiente să îl bată pe "omul record", Roger Federer.

Campion pe iarba de la Londra de şase ori, Federer a bătut recordul pentru calificări în finală la Wimbledon şi se află la o victorie depărtare pentru a mai adăuga două recorduri la un palmares deja legendar.

Dacă va câştiga finala de duminică disputată în compania lui Andy Murray sau a francezului Jo-Wilfried Tsonga, care joacă în cealaltă semi-finală, Roger Federer va deveni noul număr 1 ATP şi îl va egala pe Pete Sampras cu 268 de săptămâni în fruntea clasamentului. De asemenea, o nou victorie la Wimbledon pentru elveţian l-ar aduce la egalitate cu americanul care deţine recordul de şapte titluri la Londra.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close