Antena 3 CNN Sport Tenis Roger Federer, oprit din drumul către "hat-trick" de Novak Djokovici

Roger Federer, oprit din drumul către "hat-trick" de Novak Djokovici

Roger Federer, oprit din drumul către "hat-trick" de Novak Djokovici
Sursa foto: Foto: AFP / Mediafax
de N.B.    |    13 Noi 2012   •   16:22

Novak Djokovici a reuşit să îl învingă pe Roger Federer în finala Turneului Campionilor, trecând de elveţian în două seturi disputate, 7-6 şi 7-5. Sârbul şi-a adjudecat, astfel, titlul competiţiei care a reunit cei mai buni opt jucători de tenis potrivit ierarhiei ATP pe 2012.

Partida a durat două ore şi 15 minute şi a fost găzduită de O2 Arena din capitala Marii Britanii.
   
Djokovici a primit un premiu de 1,76 de milioane de dolari şi 1.500 de puncte ATP, pentru parcursul său fără greşeală la această competiţie.

Aceasta a fost cea de-a opta finală disputată de Roger Federer în turneul de la finalul sezonului, doar a doua pe care o pierde. Precedenta înfrângere a suferit-o în faţa lui David Nalbandian, în 2005.

Elveţianul a ratat şansa de a înregsitra a şaptea victorie la Turneul Campionilor şi a treia consecutivă, după ce mai câştigase trofeul în 2003, 2004, 2006, 2007, 2010 şi 2011.
   
După partida de luni, scorul întâlnirilor directe între Djokovici şi Federer a devenit 16-13 în favoarea actualului număr 2 ATP.

Dintre jucătorii cel mai bine clasaţi în ierarhia ATP, la ediţia din acest an a "finalei" sezonului nu a participat spaniolul Rafael Nadal (locul 4 ATP), el fiind accidentat de mai mult timp.

Jucătorii spanioli Marcel Granollers şi Marc Lopez au câştigat, tot luni, la Londra, pentru prima dată finala de dublu din cadrul Turneului Campionilor. Granollers şi Lopez au învins în ultimul act al probei de dublu, cu scorul de 7-5, 3-6, 10-3, cuplul indian Mashesh Bhupathi/Rohan Bopanna.

×
Subiecte în articol: Roger Federer Turneul Campionilor Londra
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close